Aniek van Alphen domineert Essense vrouwencross

Exact één week na Boom heeft de Nederlandse Aniek van Alphen haar tweede zege van het seizoen behaald. Van Alphen reed na een kwart wedstrijd weg uit een kopgroep van zes. Alicia Franck en Yara Kastelijn vervolledigden het podium.

Alicia Franck nam de kopstart in de Rectavit Ladies Trophy in Essen. Aniek van Alphen, Laura Verdonschot, Anna Kay en de jonge Leonie Bentveld sloten aan, wat resulteerde in een kopgroep van vijf. Ook Yara Kastelijn haakte in het begin van de tweede ronde haar wagonnetje aan, waardoor het vijftal werd uitgebreid tot een zestal.

In ronde drie kwam er voorin wat afscheiding nadat Bentveld onderuit ging en Franck mee nam in haar val. Voor Aniek van Alphen hét sein om het tempo de hoogte in te jagen. En dat bleek te hoog voor Kastelijn, Kay en Verdonschot. In een mum van tijd sprokkelde de Nederlandse renster van Team 777 een tiental seconden op de snelle omloop. Daarachter troepte het opnieuw samen.

Van Alphen liet zich in de tweede helft van de wedstrijd niet meer bedreigen. Een week nadat ze in Boom haar eerste seizoenszege pakte, snelde ze dus meteen naar een tweede. Een eind achter haar ontspon zich een boeiende strijd met de andere podiumplaatsen als inzet. Pas in de slotronde viel de beslissing toen Alicia Franck van haar concurrentes wegreed. Mooie opsteker voor de renster van Deceuster-Bonache. Yara Kastelijn won het sprintje voor plek drie van de Britse Anna Kay. Laura Verdonschot vervolledigde de top vijf. Bentveld werd zesde op iets meer dan een minut.

“In het begin ging het niet vanzelf”, vertelde winnares Van Alphen na afloop. “Het was kwestie om goed te positioneren. Ik had ook het gevoel dat de anderen vochten voor mijn wiel. Daardoor is ook die val ontstaan, denk ik. Toen ik op kop kwam, kon ik een gaatje slaan. En dat kon ik gaandeweg verder uitdiepen. Ik had ook de balkenpassage in mijn voordeel. De vorm is duidelijk oké en die tweede zege geeft nog extra moraal.”

Aniek van Alphen zegevierde voor de tweede week op rij.
Alicia Franck en Yara Kastelijn mochten mee met Aniek van Alphen op het podium.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp