Aniek van Alphen verrast favorietes in Lokeren

Aniek van Alphen schonk haar nieuwe team Credishop-Fristads een knappe eerste zege van het seizoen. De amper 21-jarige Nederlandse haalde het na een spannende strijd van haar ploeggenote Manon Bakker. Ook al een verrassende naam. Lucinda Brand (Telenet-Baloise) maakte de top drie vol.

Het was Denise Betsema die als eerste het veld indook en meteen een kloofje sloeg. Maar de kopvrouw van het Pauwels Sauzen-Bingoalteam kon die kloof niet verder uitdiepen. Meer zelfs, ze kreeg snel het gezelschap van het het duo Van Alphen-Bakker. En nog wat later moest Betsema de twee ploegmates ook laten rijden.

In de finale vochten Van Alphen en Bakker een mooie strijd uit, die Van Alphen in haar voordeel beslechtte. Ze haalde het uiteindelijk met een bonus van een handvol seconden op Bakker. Lucinda Brand maakte het Nederlandse feestje compleet met een derde plaats, weliswaar op bijna een minuut van het Credishopd-tweetal. In de tweede wedsdtrijdhelft deed Brand nog haasje-over met Betsema.

“Mooi om onze nieuwe sponsor in de verf te zetten”
Europees kampioene Yara Kastelijn maakte de top vijf vol, voor Sanne Cant en Laura Verdonschot, die de Belgische eer probeerden hoog te houden. Ook Shirin van Anrooij, Anna Kay en Ellen Van Loy finishten nog in de top tien.

“Dit had ik niet verwacht”, reageerde de winnares na haar zege. “Maar het is mooi om onze nieuwe sponsor Credishop meteen in de verf te zetten. Dit geeft in elk geval veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. Ik reed een heel lang wegseizoen, waarin ik de conditie op punt kon zetten. Maar dat dit zo zou uitpakken, is geweldig.”

In de finale rekende Van Alphen af met Bakker. “Toen ik een laatste keer aan de beklimming van de Mont Henri begon met een kleine bonus, wist ik dat de buit binnen was. Ook al bleef ik haar natuurlijk in de gaten houden. Mocht het alsnog tot een sprint gekomen zijn, dan ging het immers link worden, maar dat gebeurde dus gelukkig niet.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp