Toon Aerts topt deelnemersveld Ethias Cross Beringen

Komende zaterdag 26 oktober staat de allereerste editie van de Ethias Cross Beringen op het programma. Deze gloednieuwe wedstrijd profileert zich als een echte klimcross op de flanken van de mijnterril. Belgisch kampioen Toon Aerts is van de partij, maar hij krijgt stevige concurrentie uit binnen- en buitenland.

Toon Aerts heeft afgelopen weekend in Boom zijn eerste zege van het seizoen kunnen pakken. Het speerpunt van de Telenet Baloise Lions bewees eerder in de Koppenbergcross al dat hij over uitstekende klimmersbenen beschikt en is dus één van de grote favorieten voor de zege. Ook ploegmaat Quinten Hermans komt als renner van de streek in actie en zal zich willen tonen in eigen provincie. Andere renners om naar uit te kijken zijn onder meer Jens Adams, Tom Meeusen en … Thomas Pidcock. De Brit is de regerende wereldkampioen bij de beloften en bewees al dat hij ook de gevestigde namen bij de profs het vuur aan de schenen kan leggen. Bovendien kroonde Pidcock zich tot Brits kampioen mountainbike bij de beloften. Dan kan je ook bergop je mannetje staan.

Instant klassieker

De organisatie tekende op het domein van be-MINE een spectaculaire cross uit met flink wat hoogtemeters. Voor het eerst kan men spreken van een echte klimcross waarbij er na de start in één ruk een hoogteverschil van 58 meter moet overwonnen worden, gevolgd door nog een tweede lus die tot halfweg afdaalt om dan terug naar de top te klimmen. De Ethias Cross Beringen is de eerste cross waar 600m aan een stuk moet geklommen worden. Uniek zijn ook de materiaalpost bovenop de terril en de spectaculaire afdalingen. Een wedstrijd met alle ingrediënten om uit te groeien tot een klassieker op de kalender.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp