Briek Van Duyse en Arthur Van Den Boer eerste winnaars in Kruibeke

De nieuwelingen trapten in Kruibeke het Exact Cross seizoen op gang. Zowel bij de eerstejaars als de tweedejaars genoten we van een lange solo. Winnaars Briek Van Duyse en Arthur Van Den Boer kozen snel voor het ruime sop.

Bij de eerstejaarsnieuwelingen zorgde Briek Van Duyse voor de allereerste Exact Cross ooit. Seff Vankerckhove en Myrddin De Corte gingen in de achtervolging, maar Van Duyse nog bedreigen was geen optie meer. Vankerckhove hield wel netjes zijn tweede plaats vast, terwijl de derde podiumplaats werd opgeëist door Len Geerts na een fraaie inhaalrace. Voor Briek Van Duyse was het zijn eerste overwinning sinds de miniemen.

Topfavoriet Arthur Van Den Boer soleerde naar de zege bij de tweedejaarsnieuwelingen. “Ik moest vrij ver achteraan starten. Toen ik vooraan aansloot, maakte Keano (Geens) een foutje en heb ik niet getwijfeld,” vertelde Van den Boer ons achteraf. Voor de Belgische kampioen was het reeds zijn vierde zege van het prille seizoen, vorig veldritseizoen strandde zijn teller zelfs op 22 stuks.

Deense overwinning bij de nieuwelingen dames. Sara Aaboe Kallestrup haalde het met een mooie voorsprong van Joy Den Braver en Lore De Geest.

© Photopress

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp