Dockx rijdt in ‘mooiste cross van het seizoen’ naar nummer 27

Aaron Dockx heeft na een indrukwekkende demonstratie de Vestingcross in Hulst, de laatste manche van de Ethias Cross, op zijn nam geschreven. De Belgische kampioen bij de nieuwelingen zette zijn teller zo op 27 overwinningen.

Veel wind zondagochtend in het Nederlandse Hulst, maar om begonnen de nieuwelingen gewoon aan hun Vestingcross. Dario Van der Heyden dook als eerste het veld in, maar moest zijn koppositie al snel afstaan aan Belgisch kampioen Aaron Dockx.

De crosser uit Rijkevorsel heeft er een doel van gemaakt om dit seizoen alle wedstrijden winnend af te sluiten en pakte in de eerste ronde meteen uit met een stevige demarrage. “Dit is de mooiste cross van het jaar, dus wilde ik er ook een mooie overwinning van maken”, lichtte Dockx zijn vroege aanval toe. “Je wil altijd winnen, maar hier wilde ik iets extra’s doen en zover mogelijk wegrijden.”

Een doelstelling die Dockx met verve kon waar maken. Na één ronde had hij al een kloofje van een halve minuut op twee achtervolgers: Kenay De Moyer en Silas Kuschla. Het duo zou de Belgische kampioen pas terugzien op het podium. Op een kleine minuut van Dockx reed De Moyer naar de tweede plaats, Kuschla vervolledigde de top drie.

En zo staat de teller van Dockx dit seizoen al op 27 overwinningen. “Jammer dat vorige week de wedstrijd in Merksplas niet kon doorgaan. Ik had heel graag de kaap van de dertig zeges gerond, dat zou toch een mooi record zijn. Maar ach, 29 overwinningen is ook wel mooi.”

Bij de meisjes nieuwelingen was de zege voor Julia Kopecky, voor Rosita Reijnhout en Xenna De Bruyckere.

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp