Dockx slaat opnieuw toe aan de kust

Junior Aaron Dockx heeft ook in Ethias Cross Bredene zijn favorietenrol ingelost. De renner uit Rijkevorsel kwam wat trager op gang, maar zette in de tweede helft de wedstrijd helemaal naar zijn hand. 

De renners van Bert Containers-Pauwels Sauzen verschenen aan de kust niet met zeemansbenen aan de start. Niels Ceulemans tekende voor de snelle opening, ploegmaat Yordi Corsus dook halfweg de eerste ronde als koploper de zandbak in. 

Naar topfavoriet Aaron Dockx was het in de openingsfase even zoeken. De winnaar van de Ethias Cross in Beringen kwam na een halve ronde pas rond de tiende plaats door. “Ik raakte niet in mijn ritme”, verklaart Dockx. “Door de hoge snelheid was het bovendien moeilijk om op te schuiven. Het heeft toch anderhalve ronde geduurd voor ik voorn de aansluiting kon maken.”

Na drien rondes nam Dockx de wedstrijd helemaal in handen. “Op dit parcours was het heel moeilijk om iedereen uit het wiel te rijden. Anderhalve ronde heb ik op het maximale gereden, dat was toch voldoende om een kloofje te slaan.” Corsus leek het Dockx nog even moeilijk te maken en pikte zijn wagonnetje opnieuw aan bij de pion van Iko-Crelan, maar na een foutje kreeg Dockx definitief een vrijgeleide. 

“Na die moeizame start heb ik eigenlijk nooit getwijfeld”, besluit Dockx. “Al was het wel een lastige cross. Van begin tot einde heb ik in het rood gereden. Zo hoort het voor een crosser, hé.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp