Eerste zege voor De Bruyckere, Estse triomf bij de meisjes

Nieuweling Kay De Bruyckere heeft in de Polderscross, de derde manche van de Ethias Cross, zijn allereerste veldrit gewonnen. Bij de meisjes was de zege voor de Estse Laura Lizette Sander. 

De beste start bij de nieuwelingen was voor Kenay De Moyer. De Oost-Vlaming zette al snel Kay De Bruyckere en Niels Ceulemans op een gaatje van vijftien seconden, maar het duo van Callant-Doltcini kon in de tweede helft van de wedstrijd de kloof terug dichtrijden. 

Op de technische passage op de schuine kant van de dijk trok De Bruyckere de wedstrijd definitief naar zich toe. De Moyer, die nog een euvel had aan de schoen, moest tevreden zijn met de tweede plaats. Ceulemans sprintte in de achtergrond naar de derde plaats. 

“Niels en ik waren iets minder goed weg”, geeft De Bruyckere toe. “Maar gelukkig konden we toch nog de aansluiting maken. In de finale was het duwen en trekken om op de cruciale punten vooraan te zitten. Tijdens de technische passages wist ik dat ik beter was, daar maakte ik minder foutjes dan de andere jongens. Halfweg de slotrond kon ik daar definitief het verschil maken.”

Voor De Bruyckere is het de eerste overwinning als crosser. “Dankzij mijn overstap naar Callant-Doltcini heb ik deze zomer veel progressie kunnen maken. Deze zege mag gevierd worden. Een pakje friet moet er nu wel afkunnen.”

ESTSE ZEGE BIJ DE MEISJES

Bij de eerstejaars nieuwelingen was de zege voor Viktor Vandenberghe. De West-Vlaming moest in de openingsfase nog achtervolgen, maar vanaf de tweede ronde nam hij de wedstrijd in handen. “In de voorlaatste ronde zag ik dat mijn voorsprong groot genoeg was en kon ik op mijn eigen tempo de cross controleren.” Voor Vandenberghe is het zijn tweede overwinning van het seizoen. 

De overwinning bij de meisjes ging naar de Estse Laura Lizette Sander, die ook vorig seizoen al een aantal wedstrijden in België reed. “Toen kon ik al een paar keer op het podium staan”, glunderde de blonde winnares. “Vandaag stond ik voor het eerst aan de start in Kruibeke. Dit weekend staan in Estland de nationale kampioenschappen op het programma, maar ik heb gekozen om hier wat extra ervaring op te doen. In eigen land zijn er weinig meisjes die aan veldrijden doen, dus moet ik vaak met de vrouwen meerijden. Zo’n wedstrijd van 40-45minuten is voor mij nog te hard.” Zondag verschijnt Sander ook aan de start in de Superprestige in Gieten.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp