Ethias Cross Kruibeke op nieuw parcours in kleigroeve

Amper zeven dagen na de eerste manche van de Ethias Cross staat zaterdag de tweede proef op het menu. Plaats van afspraak is deze keer Kruibeke, dat ons – noodgedwongen – een nieuw parcours voorschotelt.

Het deelnemersveld in Kruibeke is vergelijkbaar met dat van Lokeren van vorige week. Met Eli Iserbyt, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Ryan Kamp en Lars van der Haar als toppers bij de heren. Zijn ondertussen ook aan veldrijden toe: Corné van Kessel, Felipe Orts en Antoine Benoist. Zij maken de Ethias Cross in Kruibeke nog net dat tikkeltje interessanter.

Bij de dames voeren net als vorige week Denise Betsema, Yara Kastelijn, Sanne Cant, Lucinda Brand, Anna Kay en Laura Verdonschot het startveld aan. Al bewezen Aniek van Alphen en Manon Bakker in Lokeren dat de damestop er niet op versmald is. Kunnen zij een vervolg breien aan hun stunt in Park ter Beuken? Ook beloftenwereldkampioene Marion Norbert Riberolle is er voor het eerst dit seizoen bij.

Weidecross

Gloednieuw in Kruibeke is het parcours in de Argex-kleigroeve. Wellicht een eenmalige verhuis. “De verhuis naar de Argex-kleigroeve was de ideale oplossing om in coronatijden toch te mogen organiseren”, vertelt organisator en parcoursbouwer Kurt Vernimmen. “We mogen immers geen publiek ontvangen. Dan is de kleigroeve – die zich op privéterrein situeert – makkelijker afsluitbaar dan onze normale locatie, waar zich onder meer de gemeentelijke sporthal bevindt.”

De Polderscross wordt dit jaar vooral een vlakke weidecross, meent Vernimmen. “Het parcours is uitgetekend op open weides, doorspekt met enkele brede grachten waar we optimaal gebruik van maken. Het wordt een snelle omloop waarop de renners wellicht maar één keer van de fiets moeten.” Ondanks de overvloedige regenval van de voorbije week, blijft de ondergrond er vooralsnog relatief snel bijliggen. Al is er stilaan toch sprake van enkele korte modderpassages.

Net als Lokeren vorige zaterdag, wordt dus ook deze Ethias Cross publieksvrij georganiseerd. Uiteraard hoeft de veldritfan niets van de actie te missen: zowel de dames- als de herenwedstijd zijn live volgen op VTM.

Programma Kruibeke:
• Start uitzending 16u00
• Vrouwen: 16u15 – 17u00 (17u05)
• Mannen: 17u30 – 18u30
• Einde uitzending +/- 18u50

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp