Ethias Cross Maldegem komt terug in 2022

Er zal op 3 februari 2021 jammer genoeg geen Ethias Cross gereden worden in Maldegem. Dat hebben de gemeente Maldegem en Golazo sports, organisator van de Ethias Cross, in gezamenlijk overleg besloten.

De Ethias Cross Maldegem, ook gekend als Parkcross Maldegem, speelt zich grotendeels af in de dichtbevolkte dorpskern van Maldegem. Dat maakt het uitermate moeilijk om het parcours volledig af te sluiten of om de bewoners te verplichten binnen te blijven en niet zelf of met vrienden naar de cross te gaan kijken.

De annulering is een eenmalig feit door de strenge coronamaatregelen om de gezondheid en de veiligheid van inwoners, medewerkers, renners en hun entourage te kunnen garanderen. De Ethias Cross komt in 2022 zeker terug naar het bruisende Maldegem, hiervoor heeft de gemeente een meerjarenovereenkomst met Golazo sports.

“We hebben inderdaad samen met de gemeente Maldegem naar een alternatieve locatie gezocht binnen de gemeente”, aldus Christophe Impens van Golazo. “Maar er komt bij een cross van dit formaat meer kijken dan alleen een parcours. Denk onder andere maar aan de rennersparking, de perszaal en de parking voor de captatiewagens. We vinden het zeer jammer om de cross in Maldegem met een jaartje te moeten uitstellen, maar we komen uiteraard met heel veel plezier terug naar hier de komende jaren. De Ethias cross Maldegem blijft voor ons een klassieker in ons programma van het Ethias circuit. Met goedkeuring van de gemeente Maldegem gaan we nu op zoek naar een alternatieve lokatie en gaststad, om toch op 3 februari 2021 een cyclocross met live-uitzending op VTM te kunnen aanbieden aan de vele sportfans.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp