Fem Van Empel demonstreert meteen in eerste Rectavit Ladies Cross

Fem Van Empel won overtuigend de eerste Rectavit Ladies Cross van dit seizoen in Beringen. Ceylin Alvarado kon haar het langste bedreigen, maar de wereldkampioene had al snel een geruststellende voorsprong. Shirin Van Anrooij claimde de derde podiumplaats na een zware cross.

Annemarie Worst, Ceylin Alvarado, Shirin Van Anrooij en wereldkampioene Fem Van Empel gingen er meteen stevig vandoor en sloegen het veld helemaal uiteen. Annemarie Worst kon zich langst vastbijten in het wiel van de Nederlandse favoriete Van Empel. Worst viel tijdens de tweede ronde helaas weg door materiaalpech.

Fem Van Empel, Ceylin del Carmen Alvarado en Shirin Van Anrooij mochten het dus uitvechten voor de podiumplaatsen. Van Empel pakte meteen een voorsprong op haar concurrentes op dit zware parcours. Ze maakte er een lange solo van. Ceylin Del Carmen Alvarado gaf zich niet meteen gewonnen en vocht nog de hele cross verder, maar kon de wereldkampioene nooit meer echt bedreigen.

Achter hen liepen de verschillen op en moesten concurrentes alleen maar meer tijd prijs geven op dit nieuwe maar nog steeds enorm zware parcours. Baloise Trek Lion Shirin Van Anrooij verstevigde ondertussen haar derde plaats.

De Nederlandse winnares tankte vandaag vertrouwen. “Ik sta toch altijd met wet twijfels aan de start van het seizoen, maar probeerde hier als eerste de afdalingen in te gaan en kreeg zo ook meteen een gaatje. Het was zeker niet de bedoeling om zo snel alleen te zitten. De voorsprong bleef zeer stabiel maar ik weet dat Ceylin zeer technisch is. Mocht er dus iets gebeuren, had ze het gat zo gedicht”, straalde de wereldkampioene. “Ik heb me voorgenomen om dit seizoen van de trui te genieten, want het is toch niet zomaar een dingetje”, gaf de winnares nog mee.

De eerste reactie van Ceylin Alvarado was: “Wat was dit?! Zeven keer de beklimming maakt wel dat dit een zeer zware cross is. Ook de hitte speelde hier een grote rol en maakte de cross nog zwaarder dan hij al is. Het leek alsof ik niet snel ging, maar bepaalde stukken kan je blijkbaar gewoon niet sneller rijden. De tweede plaats in deze eerste cross is toch een bevestiging van mijn harde werk.”

Shirin Van Anrooij moest tevreden zijn met de derde plaats: “Met de benen die ik had, was dat het hoogst haalbare. Ik voel dat de frisheid eraf is. Ik rijd nog één veldrit en daarna gaat de riem er even af.”

Een mooie eerste manche van de Rectavit Ladies Cross in een zonovergoten Beringen, waar in 2026 het BK veldrijden zal doorgaan.

Foto Mats Palinckx

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp