Hattrick voor Michael Vanthourenhout in Exact Cross Meulebeke

Al van in de eerste ronde was het Michael Vanthourenhout die er even alleen vandoor ging. Daarna kwam een ruime kopgroep tot stand. Hieruit ontsnapte Michael met zijn ploegmaat Eli Iserbyt en Lars Van der Haar. De hele wedstrijd lang probeerde Michael het verschil te maken, maar Eli en Lars kwamen telkens terug aansluiten. Uiteindelijk maakte Vanthourenhout het verschil in de voorlaatste ronde en hield stand. Zijn derde zege op Meulebeekse bodem.

Op de atletiekpiste tekende Tom Vandebosch voor de kopstart. Michael Vanthourenhout nam het commando over en probeerde het alleen, maar kon niet meteen een kloof slaan. “Woensdag was ik hier geweest en lag het veel natter. Toen was het gemakkelijker om het verschil te maken. Nu was het net te droog en net te snel en met de wind was het niet simpel om alleen te rijden,” wist hij na de wedstrijd.

Laurens Sweeck kon de de kloof nog dichten met Eli Iserbyt, ploegmaat van Michael bij Pauwels Sauzen – Bingoal, in het wiel. De spanning was te snijden. Sweeck viel als eerste letterlijk weg, na een tuimelperte bij de trappenpassage. Hij bezeerde zijn kuit, waar meteen een gezwel op kwam, maar beet door en kaapte alsnog de vierde plaats weg.

Uiteindelijk waren het Michael Vanthourenhout, Lars Van der Haar en Eli Iserbyt die de wedstrijd beslisten. Die eerste wist met zijn aanvalslust geen blijf en geraakte na veel demarrages dan toch alleen voorop. Iserbyt wist zich in de laatste ronde nog te ontdoen van Lars Van der Haar en kwam nog dicht bij zijn ploegmaat, maar was te laat om die alsnog te bedreigen.

“Ik ben blij dat ik de wedstrijd naar mijn hand kon zetten. Ik voelde wel heel de koers dat ik de sterkste was maar er waren weinig plaatsen waar ik echt het verschil kon maken. Dan heb ik beslist om even in Lars zijn wiel te kruipen en alles op de laatste twee ronden te zetten. Ik weet dat ik de laatste twee ronden snel kan rijden. Dan hoopte ik dat hij niet meer zou terugkeren,” aldus de winnaar. “Het is een superparcours en heel plezant om hier te rijden. Het geeft sowieso al een boost als je naar hier komt met het gevoel dat je altijd goed rijdt hier.”

© Photopress

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp