Haverdings heer en meester bij de junioren

David Haverdings heeft in de Ethias Cross in Essen een onemanshow opgevoerd bij de junioren. Europees kampioen Aaron Dockx eindigde op meer dan een minuut van zijn Nederlandse concurrent. 

De Europese titel mag dan wel in handen zijn van Aaron Dockx, de categorie bij de junioren wordt dit seizoen gedomineerd door David Haverdings. Dat was in de Ethias Cross in Essen niet anders. De Nederlander greep in de eerste ronde de macht en voerde daarna een straf nummer op. 

“Ik was goed weg”, vertelt Haverdings. “Na de tweede materiaalpost kon ik naar de kop schuiven. Ik had een goed ritme te pakken en dat was voldoende om van de concurrentie weg te rijden en mijn voorsprong uit te bouwen. Vandaag zat ik echt met veel vertrouwen op de fiets.”

Haverdings boekte zijn negende zege van het seizoen met meer dan een minuut voorsprong op Dockx, die in de sprint Yordi Corsus achter zich wist te houden. “En dan was het nog een parcours waar je vooral moest stoempen. Dat is normaal niet in mijn voordeel, maar vandaag ging het wel goed. In de laatste ronde heb ik me zelfs nog wat kunnen sparen. Of dit een tik is in richting van het WK? Dat is niet echt nodig.”

Dockx zocht na de wedstrijd niet naar excuses. “David was vandaag gewoon de sterkste en de verdiende winnaar”, aldus de renner uit Rijkevorsel. 

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp