Italiaan Masciarelli wint ‘WK in Beringen’

Italië boven op de Avonturenberg. In Limburg hoor je de Italiaanse taal wel vaker, maar in de cross is het de laatste jaren veel minder ingeburgerd. Bij de junioren zorgde Lorenzo Masciarelli nog eens voor een overwinning.

De wedstrijd bij de junioren bleef lange tijd gesloten. Halfweg de wedstrijd had een kwartet – Lorenzo Masciarelli, Lukas Van der Linden, Jente Michels en Matej Stransky – zich van de rest afgeschud, maar niemand slaagde erin om definitief het verschil te maken.

“Dit was een van de zwaarste parcours die ik al ben tegengekomen”, zei winnaar Masciarelli achteraf. “Wie hier in het begin alles gaf, moest dat op het einde cash betaalde. Dus wachtte ik tot de laatste ronde om aan te vallen. Ik heb geprobeerd om solo te gaan, zonder succes.”

Slechts één renner kon mee in het spoor van Masciarelli. Van der Linden pikte zijn wagonnetje aan bij de Italiaan en reageerde met een nieuwe aanval. “Op dat moment heb ik alles op alles gezet om als eerste aan de afdaling te beginnen, daar was Lukas normaal sterker dan ik.”

Met twee vatten ze de laatste rechte lijn aan. “In de sprint was ik gelukkig de sterkste. Op twintig meter van de streep was ik al zeker van de zege. Vorige week was ik al aan het feest in Itaië, dit is mijn eerste zege van het seizoen in België.”

Een opsteker voor Masciarelli, die de felicitaties van ploegleiders Gianni Meersman en Mario De Clercq in ontvangst nam. “In België zijn alle wedstrijden zoals een WK, daarom is het ook zo belangrijk om hier te winnen. Na een minder seizoen vorig jaar doet het deugd om de draad nu terug op te pikken.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp