Junior Baers pakt eerste zege voor eigen volk

De Ethias Cross voor junioren in Beringen heeft een indrukwekkende solo opgeleverd van Arne Baers. De renner van Callant-Doltcini reed voor eigen volk van start tot finish aan de leiding. 

Zes keer moesten de junioren in Beringen de Avonturenberg beklimmen. Goed voor meer dan 500 hoogtemeters, maar al in de tweede ronde werd de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd. In de beklimming na de start plaatste de Limburger de beslissende versnelling. 

“Voor eigen publiek was ik erop gebrand om te winnen”, zei Baers na zijn eerste overwinning van het seizoen. “Ik wilde zo snel mogelijk het commando overnemen en wegrijden van de concurrentie. Een tactiek die goed is uitgedraaid.” Aan de finish had Baers meer dan een minuut voorsprong op de nummer twee, Salvador Alvarado. De nummer drie, de Zweed Oscar Lind, bolde ruim anderhalve minuut na Baers over de streep. 

“Het was voor mij vooral zaak om niet te vallen. De laatste ronde kon ik echt genieten van de aanmoedigingen van het publiek. Ik reed vandaag op amper vijf kilometer van thuis. Dat ik net hier de eerste keer kan winnen, veel mooier kan het toch niet. Hopelijk volgen er de komende weken nog een paar overwinningen.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp