Kastelijn weet weer wat winnen is

Yara Kastelijn weet opnieuw wat winnen is. De Nederlandse van IKO-Crelan schreef op de Avonturenberg haar eerste zege sinds november 2019 op haar naam. Shirin van Anrooij en Denise Betsema vervolledigden het Nederlandse podium. 

De spanning in de wedstrijden bij de vrouwen werd al vroeg weggenomen door een sterke Yara Kastelijn. De Nederlandse toonde zich op de beklimmingen de sterkste van het pak en zette van bij de start de concurrentie onder druk. 

Denise Betsema en Shirin van Anrooij konden Kastelijn nog even in het vizier houden, maar in de tweede helft van de wedstrijd werd het kloofje steeds groter. “Het was fijn om niet achter de feiten aan te lopen”, reageerde een dolgelukkige Kastelijn. “Ik wist dat ik vandaag bergop de sterkste was en in de afdaling verloor niet veel tijd. Ik heb er veel op geoefend en dat heeft vandaag mee het verschil gemaakt.”

Voor Kastelijn was het de eerste zege sinds november 2019, toen ze als kersvers Europees kampioene de beste was in Wachtebeke. “Vorig jaar was ik hier nog heel goed, maar door twee lekke banden verloor ik heel veel tijd. Het is mooi dat ik hier nu wel kan winnen. Vorig jaar liep het niet zoals ik wilde en miste ik wat zelfvertrouwen, maar nu is de conditie goed.”

Van Anrooij: ‘Beter dan verwacht’

In het tweede deel van de wedstrijd ging van Anrooij nog over Betsema naar de tweede plaats. Een resultaat waar de poulain van Sven Nys zich heel tevreden mee toonde. “Ik wist dat de vorm na het EK op de weg goed was, maar een podiumplaats had ik niet verwacht. Een zware cross zoals Beringen is wel makkelijker om aan het crossseizoen te beginnen. Daarom wilde ik hier vandaag absoluut aan de start staan. Aan de overwinning heb ik nooit gedacht. Yara was van bij de start gewoon te sterk.”

Betsema: ‘Had niet genoeg power’

Betsema kon wel leven met haar derde plaats. “Ik voelde me vanaf de eerste ronde niet topfit”, sprak de laureate van Lokeren. “Vorige week voelde ik me iedere ronde beter, nu werd het elke ronde iets minder. Op dit parcours kan je bovendien niet herstellen, ook niet in de technische afdalingen. Ik had de voorbije week wat last van een verkoudheid. Misschien miste ik daardoor wat power. Ach, volgende week is er een nieuw rondje en een nieuwe kans. Ik ben tevreden met mijn podiumplaats.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp