Keije Solen wint eerste Exact Cross van het seizoen

Op het hertekend parcours in Beringen kregen we bij de junioren meteen een enorm spannende cross. De Nederlander Keije Solen en de Belgen Mats Vanden Eynde en Lennes Jacobs vochten de hele veldrit lang om de zege. In de laatste ronde demarreerden ze slag om slinger. Uitendelijk won Nederlands kampioen Keije Solen deze felbevochten eerste A-cross.

Een hectische start zorgde meteen voor wat oponthoud bij het indraaien van het veld. De tweede helft van het peloton begon met wat achterstand om hun kansen te verdedigen op de mijnterril. Gelukkig kon iedereen verder zonder kleerscheuren. Vijf renners konden zich meteen onderscheiden.

Na een aantal zware beklimmingen, zagen we de drie leiders, die de rest van de wedstrijd zouden kleuren en het uitvechten onder elkaar. Pocketklimmer Lennes Jacobs toonde zich zeer sterk bergop en gaf het tempo aan. Bij het ingaan van de laatste ronde waagde de twee koppen grotere Keije Solen zijn kans. Lennes Jacobs en Mats Vanden Eynde bundelden de krachten en kwamen terug aansluiten. In de materiaalzone speelde Lennes Jacobs ridder of mis, maar werd ook terug bijgebeend door zijn concurrenten.

Boven op de laatste beklimming ging Keije Solen andermaal aanvallen en deze ultieme inspanning kon hij doortrekken tot op de meet. “Ik voelde dat het bergop beter ging dan bergaf, dus ik waagde mijn kans richting de top van de laatste beklimming”, aldus de Nederlandse winnaar. Lennes Jacobs moest bij die aanval meteen enkele seconden prijsgeven, maar pakte hier zijn eerste podiumplaats. Achteraf bleek hij daar duidelijk zeer tevreden mee. Mats Vanden Eynde daarentegen vocht wel nog voor de winst met de Nederlandse kampioen, maar het was op. “Ik was al blij dat ik nog boven geraakte, tweede was het hoogst haalbare.”

Meteen een zeer mooie cross om het seizoen mee op gang te trappen. De junioren verzorgden een mooi spektakel op de flanken van de mijnterril voor het talrijk opgekomen publiek.

Foto Mats Palinckx

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp