Koprol houdt De Moyer in Maldegem niet van de zege

Na de Ethias in Meulebeke heeft Kenay De Moyer nu ook de Parkcross in Maldegem op zijn nam geschreven. De junior van Tormans ging op anderhalve ronde van het einde nochtans over de kop, maar zette in de slotfase de scheve situatie nog helemaal recht. 

De Ethias Cross bij de junioren werd in Maldegem gedomineerd door de pionnen van het Tormans CX Team. Miles Gevaert (Bert Containers-Pauwels Sauzen-Doltcini) ging in de openingsfase nog goed mee met ploegmaats Kenay De Moyer en Robbe Geudens, maar al snel maakte het duo er een koppeltijdrit van. 

“Eén ronde goed doortrekken was voldoende om met twee weg te rijden. Daarna hebben we goed samengewerkt”, vertelt De Moyer. “Ieder om toer namen we de stroken die het dichtste bij onze kwaliteiten lagen voor onze rekening.” 

Een sprint met twee leek het perfecte scenario, maar op anderhalve ronde van het einde viel De Moyer voorin letterlijk weg nadat hij in de zandbak een koprol maakte. “Ik vreesde dat het voor mij over and out was. Maar redelijk snel vond ik terug de aansluiting met Robbe. In de slotronde had ik nog even tijd om te bekomen en mij in de slotfase op kop te zetten.”

De Moyer zette Geudens nog voor de sprint op enkele meters en haalde in de schaduw van het stadhuis zijn negende overwinning van het seizoen binnen. “Ik wilde de teleurstelling na het BK en WK nog wegspoelen en daar ben ik vandaag wel in geslaagd. Negen zeges is een mooi aantal, maar dubbele cijfers is nog mooier. Hopelijk kan ik er dus nog eentje bijdoen.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp