Laurens Sweeck de beste in laatste Exact Cross van het seizoen

Laurens Sweeck is bezig aan een sterk seizoeneinde. Na zijn zege vorige week in de Krawatencross in Lille, was hij vandaag in Sint-Niklaas opnieuw aan het feest. Hij maakte de cross samen met Lars Van der Haar, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Kevin Kuhn. Bij het induiken van de laatste zandstrook eiste hij de koppositie op en gaf die niet meer af.

De jarige Kevin Kuhn (25) tekende voor de zoveelste keer dit seizoen voor de hole shot. Na enkele sterke openingsronden speelde de Zwitser een aantal keer jojo met de kopgroep van vier: Lars Van der Haar, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. De vier leiders gaven elkaar weinig ruimte. In de voorlaatste ronde konden Laurens Sweeck en de Nederlander Lars Van der Haar zich onderscheiden. Pauwels Sauzen – Bingoal ploegmaats Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt konden nog eens komen aansluiten maar moesten in de laatste hectometers andermaal passen.

Laurens Sweeck flitste Lars Van der Haar nog voorbij net voor aanvatten van de allerlaatste zandstrook. Als zandspecialist maakte Sweeck het verschil langs het water en draaide met een mooie voorsprong de laatste rechte lijn op. Lars Van der Haar had de strijd nog niet opgegeven, maar Sweeck hield stand en zegevierde andermaal. Eli Iserbyt mocht mee het podium op als derde, zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout moest vrede nemen met de vierde plaats. Ex-beloftenwereldkampioen Joran Wyseure finishte na een knappe wedstrijd op de vijfde stek.

De winnaar van de Crelan – Fristads ploeg zette de goede trend van afgelopen weken door: “Ik ben zeer tevreden dat ik het laatste deel van het seizoen zo kan afwerken. Het parcours in Sint-Niklaas ligt mij en dat heb ik vandaag opnieuw kunnen bewijzen.”

Laurens Sweeck zegevierde in de laatste Exact Cross van dit seizoen.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp