Loris Rouiller wint voor het eerst U23-Cross in België of Nederland

Knappe zege van de Zwiterse U23-kampioen bij de beloften, hier in Hulst. Loris Rouiller reed quasi een hele wedstrijd in zijn eentje in de aanval en rondde die solo met bravoure af. Zijn ploegmaat Niels Vandeputte en de Nederlander Maik Van der Heijden flankeerden Rouiller op het podium.

In de openingsfase moet Rouiller nog het gezelschap dulden van Ryan Kamp en Niels Vandeputte, maar die twee waren niet opgewassen tegen de overmacht van de Zwitser. “Dit is dan een ook parcours waar ik enorm van hou”, aldus Rouiller achteraf. “Ik heb me gewoon 40 minuten lang geamuseerd.”

Dat hij wel wat schrik had van de rug, vertelde hij er bij. “Dit seizoen is dat echt een probleem geweest. Maar vandaag liep het prima. Ik kon een kloofje slaan en daar mijn wedstrijd solo afwerken. Het voelt echt geweldig aan om mijn seizoen op deze manier af te sluiten. Noem het maar een mentale opsteker. Dat dit mijn eerste U23-overwinning is in een Belgische of Nederlandse cross, maakt het nog wat specialer.”
 Rouiller neemt nu drie weken vakantie en wil zich daarna voorbereiding op zijn zomercampagne waarin hij afwisselend op de mountainbike en de wegfiets te zien zal zijn…

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp