Lucinda Brand speelt haasje-over met Yara Kastelijn in Kruibeke

Drie Nederlandse vrouwen op het podium: na Lokeren gebeurde het ook in de tweede Ethias Cross in Kruibeke. Toch waren de namen anders: Lucinda Brand (Telenet Baloise Lions) ging in extremis over koploopster Yara Kastelijn. Denise Betsema werd derde. 

Belgisch kampioene Sanne Cant en Brits talent Anna Kay lieten zich zien in de beginfase van de tweede Ethias Cross, maar het Nederlandse legioen nam snel over. Europees kampioene Yara Kastelijn voelde zich duidelijk prima in de blubber en sloeg een kloofje, maar haar landgenotes Brand en Betsema bleven druk zetten. 

De voorsprong van Kastelijn leek voldoende, maar in de slotronde kantelde de situatie toch. Brand ging op en over de koploopster, en snelde met dertien seconden voorsprong naar haar eerste seizoenszege. Kastelijn hield wel nog Betsema af in de strijd voor plek twee. De nummers 1 en 2 van Lokeren, Aniek van Alphen en Manon Bakker, bolden als vierde en vijfde over de streep. De Belgische vrouwen Cant, Laura Verdonschot en Ellen Van Loy vulden plaatsen zeven tot en met negen. 

Brand: “Altijd in blijven geloven” 
Nooit opgeven: het leverde Brand dus de overwinning op in Kruibeke. “Eigenlijk was het al van de eerste minuut een achtervolgingsrace. Maar ik bleef er altijd in geloven. Want ik wist dat elk foutje op dit parcours fataal kon zijn. Daar rekende ik wel een beetje op, terwijl ik zelf foutloos bleef. Uiteindelijk kon ik op de loopstroken het verschil maken. Lopen, daar hou ik van.” 

Lessen trekken voor de rest van het seizoen, dat doet Brand niet. “Dit zegt niets voor de rest van mijn winter. Het blijft elke week hard werken. Er is wel progressie, want ik voelde me beter dan vorige week in Lokeren. Al speelde het mentaal wel een rol dat er geen publiek was. Ik ben een renner die geniet van de aanmoedigingen, en van de sfeer. Maar het is wat het is: winnen is winnen.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp