Mathieu van der Poel aan de start in Bredene

Vorig jaar sloot Mathieu Van der Poel het kalenderjaar af met een zege in de Ethias Cross Bredene en dat wil de wereldkampioen veldrijden dit jaar opnieuw doen. De Nederlander heeft donderdag zijn deelname officieel bevestigd. Dit jaar vindt de Sylvestercross plaats op woensdag 30 december.

Van der Poel rijdt komende winter een beperkt veldritprogramma en de Ethias Cross in Bredene is één van de zes crossen die al zeker op zijn programma zullen staan. De andere zijn de Scheldecross in Antwerpen (Trofee Veldrijden, 12/12), de Citadelcross in Namen (UCI World Cup, 20/12), de Azencross in Loenhout (Trofee Veldrijden, 29/12), de GP Sven Nys in Baal (Trofee Veldrijden, 01/01) en de Flandriencross in Hamme (Trofee Veldrijden, 23/01).

Organisator Christophe Impens (Golazo) is erg tevreden met de plannen van de wereldkampioen: “Mathieu rijdt maar twee maanden in het veld, dus we zijn erg blij dat we hem in zes van onze crossen aan de start krijgen. Zelfs als we alle crossen achter gesloten deuren moeten organiseren – zoals het er voorlopig helaas nog steeds uit ziet – betekent de aanwezigheid van Mathieu een flinke meerwaarde voor het spektakel, in dit geval voor de tv-kijker.”

Mathieu van der Poel kijkt al uit naar het veld: “Ik ben in de eerste plaats blij dat deze wedstrijden doorgaan ondanks de huidige situatie. Mijn veldritseizoen begint zo ook vorm te krijgen. Ik wil in de maanden december en januari zoveel mogelijk crossen. Dit zijn zes mooie crossen, allemaal vaste waardes op de kalender die in het verleden altijd voor spektakel hebben gezorgd. Uiteraard blijft het niet bij deze zes, binnenkort zullen we nog extra wedstrijden bekendmaken. Hoe dan ook kijk ik er naar uit om deze winter weer het beste van mezelf te geven.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp