Mathieu van der Poel wint eerste duel in Mol

In een spectaculaire wedstrijd in Mol heeft Mathieu van der Poel zijn eerste duel van het seizoen met zijn grote rivaal Wout van Aert met overmacht gewonnen. De wereldkampioen op de weg en in het veld duldde twee ronden het gezelschap van Wout van Aert. De Nederlander liet zien dat hij in topvorm verkeert door al in de derde ronde een verpletterende versnelling te plaatsen, waarmee hij zijn concurrenten ver achter zich liet. Van Aert werd tweede, Niels Vandeputte een mooie derde.

De wereldkampioen startte in de eerste meters even fel als vorige week in Herentals, maar duldde wat langer tegenstand. Van der Poel toonde zijn tactische finesse door Van Aert enkele keren het tempo te laten bepalen. In de derde ronde liet de Nederlander er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Met een genadeloze aanval brak Van der Poel de race open en beslechtte het duel, waarvoor veel publiek gekomen was. Na deze aanval moest Wout van Aert zijn eigen tempo kiezen.

Zelfs een technisch probleem, een aflopende ketting, kon Van der Poel niet van de wijs brengen. De Nederlander behield zijn kalmte en breidde gestaag zijn voorsprong uit. Uiteindelijk kwam hij met een indrukwekkende marge van meer dan een minuut op Van Aert over de finish. Niels Vandeputte mocht mee het podium op als derde na een strijd met Quinten Hermans en Toon Vandebosch.

Van der Poel kliefde door het zand en zijn consistente rondetijden resulteerden in het dubbelen van concurrenten. Het meesterschap van Van der Poel werd duidelijk met de enorme verschillen in de race, waarbij zelfs een volledige top 10 op het spel stond. Slechts 10 renners finishten de race zonder gedubbeld te worden.

Van der Poel wist het eerste duel dus naar zich toe te trekken. “Het was mijn tactiek om een goed tempo vinden in de tussenstroken – zonder over de schreef te gaan – en dan foutloos doortrekken in het zand. Dat lukte me ook en dan zie je dat het snel kan gaan.”

Wout van Aert moest vrede nemen met een tweede plaats. “Ik had liever wat langer met hem gestreden, maar het zat er vandaag gewoon niet in. Ik ben best tevreden met deze prestatie, maar ik was gewoon nog niet in staat om weerwerk te bieden. Ik had hier wel rekening mee gehouden, eigenlijk. Daarom voel ik ook weinig ontgoocheling momenteel.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp