Maxime Smits en Thomas Verdonck eerste winnaars in Robotland

Eerstejaars nieuweling Maxime Smits maakte er een ferme solo van in de eerste wedstrijd van de dag. Cas Van Loocke en Joren Celen mochten mee op het podium. Tweedejaars nieuwelingen Thomas Verdonck en Giel Lejeune maakten er een spannend duel van. In de laatste hectometers kon Verdonck zijn concurrent het nakijken geven en won zo de tweede wedstrijd.

Bij de eerstejaars nieuwelingen stonden ze met z’n 21 aan de start in Essen, waarvan één dapper meisje die de oversteek maakte vanuit Duitsland, die trouwens aardig haar mannetje stond. Na amper één ronde was het veld al volledig uiteen geslagen en passeerden alle renners de aankomstzone individueel of in duo. Het zware parcours had al goed huisgehouden.

Provinciaal kampioen van Antwerpen Maxime Smits had al meteen zijn duivels ontbonden. Cas Van Looke deed er alles aan om Smits’ voorsprong te beperken, maar moest enkel nog terrein prijsgeven. Halfcross had de renner van Acrog-Tormans al een voorsprong bijeen gefietst van een halve minuut. Runne Heylen en Sam Van Hoeck vochten om de resterende podiumplaats, maar het was uiteindelijk een sterk teruggekomen Joren Celen die met brons ging lopen.

Winnaar Maxime Smits: “Ik vond hier echt een parcours op mijn maat en vond meteen de juiste sporen. Nu sta ik voor een examenperiode en gaat de fiets heel even aan de kant.”

Brent Lippens, Giel Lejeune en Thomas Verdonck gingen er als een speer vandoor bij de tweedejaars nieuwelingen. Het was al snel duidelijk dat ze het onder z’n drieën gingen uitvechten om de zege. Lippens moest halfweg de wedstrijd zijn twee concurrenten laten gaan. Deze twee maakten er een ferm duel van tot in de laatste meters. Ze vochten om de leidersplaats richting de laatste technische passage om zo in de korte laatste rechte lijn de spurt op kop te beginnen. Verdonck won dit duel en won zo ook de wedstrijd. Lejeune finishte op enkele meters tweede en Brent Lippens stelde zijn derde plaats veilig.

“Ik wist dat ik op kop moest beginnen aan de laatste technische passage om te winnen, maar het bleef spannend tot op het allerlaatste moment”, aldus de winnaar van Team Kempen.

Maxime Smits, winnaar bij de eerstejaars nieuwelingen.

Thomas Verdonck, winnaar bij de tweedejaars nieuwelingen.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp