Michiel Mouris sterkste junior in Essen

De Nederlander Michiel Mouris heeft zijn concurrenten het nakijken gegeven in de juniorencross in Robotland. Van bij de start ontsnapte hij met Jasper Schoofs en halverwege de wedstrijd op een zwaar parcours kon hij zijn concurrent afschudden. Ieben Jacobs was een knappe derde.

VVV De Amstel aan het feest in Essen bij de junioren, want hun poulain Michiel Mouris kon deze uitgeregende editie winnen. Na zijn zege in Rucphen enkele dagen geleden, mocht hij ook vanuit België de bloemen mee naar huis nemen. Jasper Schoofs probeerde hem het vuur aan de schenen leggen, maar moest zijn meerdere erkennen in de sterke Nederlander.

“Ik vroeg om over te nemen op een moment dat Michiel kwam aansluiten, maar moest hem meteen laten rijden”, lachte Acrog-Tormans renner Schoofs, die tevreden moest zijn met de tweede plaats alvorens hij op stage vertrekt. “Ik denk dat ik één keer door een modderstrook heen kon rijden en op die manier een verschil maakte”, wist de winnaar.

Ieben Jacobs won het gevecht in de achterhoede om de derde plaats. De hele wedstrijd lang reed de dappere renner van het WAC Team in de voorste gelederen en kon finaal het brons mee naar huis nemen vanuit Robotland.

De Nederlander Michiel Mouris wint bij de junioren in Robotland.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp