Nieuweling Van der Heyden beslist duel aan de balkjes

Dario Van der Heyden heeft in Essen de Ethias Cross voor nieuwelingen gewonnen. Bij de eerstejaars reed Mike Uytterhoeven al naar zijn achtste overwinning van het seizoen. 

De Ethias Cross voor junioren draaide in Essen uit op een duel tussen Dario Van der Heyden en Jarne Ceulemans. Het duo scheidde zich al in de eerste ronde af van de concurrentie en vocht een pittige strijd uit. Aan de balkjes op het einde van iedere rondde zette Van der Heyden zijn metgezel onder druk, maar Ceulemans reed het gaatje keer op keer dicht. 

“Door te springen kon ik iedere ronde het verschil maken en moest hij het gaatje dichtrijden. Op die manier was hij toch iedere keer een versnelling kwijt.” De aanval voor het ingaan van de laatste ronde was er echter te veel aan voor Ceulemans. “Ik had al een hele cross op kop gereden omdat ik geen risico’s wou nemen en wou daar nog één keer hard doortrekken. Met succes. In de laatste ronde kon ik mijn tempo vast houden en de zege veilig stellen.”

Met dank aan de mecanicien van Van der Heyden. “Hij liet me springen aan de balkjes en dankzij die sprong kon ik vandaag de wedstrijd winnen”, glunderde Van der Heyden, die eerder al de B-cross in Nossegem won. 

Ceulemans stelde zijn tweede plaats veilig. Damon Bellon won iets later de sprint voor de derde plaats. 

Nummer 8 voor Uytterhoeven

Bij de eerstejaars reed Mike Uytterhoeven naar zijn achtste overwinning van het seizoen ondanks een lekke band vroeg in de wedstrijd. “Vijftig meter na de materiaalpost reed ik lek. Daardoor moest ik bijna een hele ronde op een platte tube rondrijden. Dat heeft me veel krachten gekost en  even heb ik gepanikeerd. Gelukkig kon ik mijn eerste plaats heel de wedstrijd vast houden. Dit is nummer acht van een mooi seizoen. Nu probeer ik toe te werken naar het BK, dat is het hoofddoel van het jaar.”

Bram Sprangers en Jens Peetermans vervolledigden het podium bij de eerstejaars. 

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp