Nieuwelingen: Osaer en Lippens solo naar nummer vijf en negen van het seizoen

Ijskoude temperaturen zaterdagochtend in Zonnebeke voor de start van de zesde manche van de Exact Cross. Dat hield de jongeren echter niet tegen om op hun crossfiets te springen. Bij de nieuwelingen reden Emiel Osaer en Brent Lippens naar de zege. Bij de meisjes nieuwelingen waren de bloemen voor Lisa Maes. 

Het parcours van de Exact Cross in het park van Zonnebeke was door de sneeuwval van de voorbije week omgetoverd in een idyllisch mini Winter Wonderland met sneeuw, bevroren vijvers en snelle omloop. 

Om 10u00 openden de eerstejaars nieuwelingen de debatten. Emiel Osaer nam al in de eerste ronde de wedstrijd in handen en reed solo naar zijn vijfde overwinning van het seizoen. Victor De Vos won het pleit voor de tweede plaats van Maxime Smits. 

Een gelijkaardig verhaal in de tweede wedstrijd van de dag. Van bij de start stond er geen maat op Brent Lippens, die met ruime voorsprong Seppe Sprangers en Miel De Clerck achter zich liet voor de andere podiumplaatsen. Voor Lippens al de negende overwinning van het seizoen. 

De zege bij de nieuwelingen meisjes was weggelegd voor Lisa Maes. Zij haalde het voor Elise Coussens en de Britse Aelwen Davies. 

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp