Nys moet knokken voor nieuwe zege in regenboogtrui

Hij heeft ervoor moeten knokken, maar Thibau Nys heeft zondagmiddag wel de Vestincross voor junioren gewonnen. De wereldkampioen werd in de eerste helft van de wedstrijd onder druk gezet door Tibor del Grosso, maar trok finaal toch het laken naar zich toe.

Van zijn laatste tien wedstrijden had Thibau Nys er maar eentje verloren, de laatste manche van de wereldbeker in het Nederlandse Hoogerheide. Zondag zag het er even naar uit dat de wereldkampioen bij de junioren nog eens in het zand zou bijten.

In de openingsfase ging Nys goed mee in het spoor van Lennert Belmans, maar daarna was het soms alle hens aan dek. Nederlands kampioen Tibor del Grosso nam voorin het commando over van Belmans, die na een valpartij de wedstrijd moest staken, en zette Nys regelmatig onder druk.

Del Grosso fietste een aantal keer een kleine voorsprong bij elkaar, maar zag de regenboogtrui keer op keer de kloof dichten. “Gegokt en verloren met de bandenkeuze”, zocht Nys na de wedstrijd naar een verklaring. “Daardoor moest ik de eerste rondes op mijn limiet rijden om Del Grosso te kunnen volgen. Ik had wel het gevoel dat ik de wedstrijd onder controle had, maar echt comfortabel was het toch niet.”

GEEN STUNT VOOR DEL GROSSO

In de slotfase draaide Nys de rollen dan toch nog om. “Ik heb er vandaag hard voor moeten werken, maar ik kwam er op het einde net op tijd door. In de laatste ronde had ik het beste gevoel van heel de dag en volstond het om een hoog tempo te moeten rijden. Of dit de moeilijkste van het seizoen was? Neen, ik heb er toch regelmatig voor moeten knokken. Het is wel een van de leuskte op een heel mooi parcours.”

Del Grosso hoopte even op een stunt, maar toonde zich tevreden met zijn tweede plek. “Uiteraard begin je te dromen als je een klein gaatje hebt, maar op het einde stak Thibau er wel bovenuit. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik het hem moeilijk kon maken. Zeker als eerstejaars is dat een mooie prestatie. Het is een motivatie om volgend jaar nog sterker te worden.” Jente Michels, ook een eerstejaars, vervolledigde het podium.

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp