Robbe Dhondt beste junior na onemanshow

Robbe Dhondt heeft in Leuven de vijfde manche van de Ethias Cross voor junioren op zijn naam geschreven. De veldrijder uit Geraardsbergen maakte er op het militair domein van Heverlee een onemanshow van. 

Senne Bauwens, donderdag nog de laureaat in de Jaarmarktcross in Niel, nam in Leuven het initiatief in de openingsronde, maar na een schuiver zakte de West-Vlaming vooraan weg. Weg kans op een tweede overwinning in drie dagen tijd. 

Een spannende strijd om de zege kwam er niet. In de tweede van zes rondes werden de kaarten definitief geschud. Robbe Dhondt maakte er van begin tot einde een onemanshow van. “Ik was er vandaag op gebrand om te winnen”, legt de Oost-Vlaming uit. “De laatste crossen werd ik door een lekke band of kettingproblemen iedere keer uit de strijd voor de eerste plaats geslagen. Vandaag zat alles mee.”

Een tempoversnelling in de tweede ronde was voldoende om het verschil te maken. “Toen de anderen het tempo even lieten zakken, heb ik ervoor gekozen om zo hard mogelijk door te trekken en de anderen in de fout te dwingen.” Met succes. Dhondt bouwde ronde na ronde zijn voorsprong uit en had uitgebreid de tijd om te vieren. “Mijn eerste overwinning van het seizoen. Ik was er al een paar keer dicht bij, daarom wilde ik vandaag absoluut als eerste over de streep rijden.”

Spannende strijd voor podium

In de achtergrond was de strijd om de podiumplaatsen veel spannender. Met drie doken ze de laatste ronde in: Ferre Urkens, Wies Nuyens en Robbe Marchand. Urkens probeerde in de slotronde nog een paar keer alleen weg te rijden, maar een sprint was onvermijdelijk. Urkens trok daarin toch aan het langste eind. 

“Ik wist dat ik een goede sprint had, maar wilde met een aanval toch meer zekerheid”, legt Urkens uit. “Toen ik voelde dat een aanval geen succes zou kennen, heb ik op mijn sprint gegokt. Die tweede plaats was het hoogst haalbare, Robbe was vandaag een maatje te sterk.” Voor Urkens was het al zijn derde tweede plaats in drie wedstrijden. “Niet slecht voor een eerstejaars, maar hopelijk kan ik volgende keer toch een plaatsje opschuiven.”

Nuyens mocht als nummer drie mee op het podium. Drie dagen geleden werd hij nog tweede in Niel. “Niet slecht, hé”, toonde Nuyens zich tevreden met zijn nieuwe podiumplaats. “Zeker niet omdat ik na een slechte start moest terugkomen van een vijftiende plaats. Dan is het mooi om toch nog mee te strijden voor de tweede plek. In de laatste ronde heb ik bewust de sprint afgewacht. Ik zette als eerste aan, maar Ferre was te sterk en kwam er nog over.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp