Schuiver houdt Yoren Van Houdt niet van overwinning

Yoren Van Houdt heeft in Zonnebeke de Exact Cross voor junioren gewonnen. De Limburger droeg de sporen van een val op de knie, maar toonde zich finaal de sterkste op een verraderlijk parcours. 

Yoren Van Houdt probeerde van bij de start de wedstrijd in handen te nemen. “Ik reed als tweede het veld in en kon al snel naar de leidersplaats opschuiven.” Van Houdt ging op de pedalen staan en sloeg al snel een gat met de concurrentie. 

De leider werd nog even opgeschrikt door een val, maar ging daarna gewoon op zijn elan verder. “Ik had even schrik dat de anderen dichter zouden komen, maar ik kon gelukkig mijn voorsprong behouden. Ondanks die val hou ik wel van zo’n omloop. Balanceren op ijs en sneeuw, verraderlijke bochtjes aansnijden, … Al heb ik in de laatste ronde wel niet te veel risico’s meer genomen.”

Aan de aankomst hield Van Houdt een handvol seconden over op Bern Zimmerman, Tibo Vancompernolle vervolledigde op de derde plaats het podium. Voor Van Houdt was het de tweede overwinning van het seizoen, na winst in Kessel-Lo in september. “Na 2,5 maand blessure leed betekent deze zege heel veel voor mij. Het is fijn om terug top te zijn.”

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp