Senn Bossaerts remonteert Ieben Jacobs finaal in Azencross voor junioren

AA Drink Young Lion Senn Bossaerts heeft de juniorencross in Loenhout gewonnen na een knappe remonte. Ieben Jacobs reed de hele cross aan de leiding, maar moest in de laatste ronde Bossaerts laten passeren. De Amerikaan Noah Shelton neemt de bronzen plak mee over de oceaan.

In de gietende regen stonden ze met z’n 67 aan de start in de Azencross voor junioren. Net voor de start gingen de hemelsluizen open en zowel de opwarmende vrouwen als de startende junioren waren hierdoor verrast. Het weerhield de junioren er niet van om een razende start te nemen op de lange startstrook. Valentin Hofer nam hierin het voortouw.

Ieben Jacobs nam meteen het heft in handen en kon zijn concurrenten onder druk zetten. Een grote voorsprong kon hij nooit bijeen fietsen, maar hij bleef wel autoritair aan de leiding. In eerste instantie waren het de Brit Oscar Omey, Senn Bossaerts en Valentin Hofer die hem het meest bedreigden. Bij het ingaan van de laatste ronde zagen we de Italiaanse kampioen Lorenzo De Longhi hem op de hielen zitten.

Richting aankomststrook draaide echter Senn Bossaerts als eerste op. Hij kon tijdens de laatste ronde alles en iedereen remonteren en ging met de zege lopen. “Ik zag bij de tweede brug in de laatste ronde plots de leiders rijden. Bij het ingaan van de laatste ronde had ik nog 15 seconden achterstand en die kon ik wonderwel ombuigen”, aldus de winnaar. Man van de wedstrijd Ieben Jacobs werd nog knap tweede op enkele tellen van Bossaerts. Noah Shelton uit, jawel, Californië mocht als derde mee op het podium.

Een spannende wedstrijd dus waarbij Ieben Jacobs pas in de laatste ronde zijn leiderspositie moest afgeven. “Ik maakte een aantal foutjes in de laatste ronde waardoor ik renners de kans gaf om terug te keren”, wist de WAC Team renner.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp