Senna Remijn zegeviert in de Azencross voor junioren

De Nederlander Senna Remijn kon al voor de derde keer dit seizoen een Exact Cross op zijn palmares schrijven. Na Kruibeke en Mol was hij vandaag ook de beste in Loenhout. In de eerste crosshelft kregen we weinig afscheiding maar in het tweede deel ranselde Remijn de ruime kopgroep uiteen. Keije Solen en de Tsjech Vaclav Jezek konden hem het langst bedreigen maar moesten hem in de voorlaatste ronde laten gaan.

De junioren startten met 73, maar na enkele hectometers zagen we al een valpartij midden in het pak. Die valpartij zorgde meteen voor wat afscheiding. Een ruime kopgroep kon zich onderscheiden en kleurde de wedstrijd. Pas in de op twee na laatste ronde konden drie renners zich afzonderen: de Nederlanders Senna Remijn, Keije Solen en de Tsjech Vaclav Jezek.

Keije Solen wisselde in de voorlaatste ronde maar kreeg een minder grof profiel onder de wielen geschoven. Hierdoor moest hij Remijn laten rijden. “Jammer, want ik had de benen om mee te zijn, maar gleed in elke bocht weg,” wist de sterke renner van Hanze Renners Zwolle. Remijn ging de laatste ronde in met een voorsprong en probeerde die uit te diepen in het lange stuk asfalt. “Ik wist dat ik op zo’n stukken het verschil moest maken, want daar voel ik me sterker dan de andere renners.”

Acrog – Tormans renner Senna Remijn kon dus met de zegebloemen naar huis. Uiteindelijk kwam Keije Solen nog zeer dicht maar strandde vloekend op enkele seconden. De Tsjech Vaclav Jezek mocht mee op het podium als sterke derde.

Senna Remijn pakte zijn derde Exact Cross zege van dit seizoen.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp