Van Campenhout knokt zich uit achtergrond terug naar de bloemen

Na een knappe inhaalrace heeft Jetze Van Campenhout de Ethias Cross in Bredene voor junioren op zijn naam geschreven. De Fransman Noé Castille en Jelle Harteel vervolledigden het podium van de GP Paul Herygers. 

De snelle start bij de junioren was voor Noé Castille. De Fransman kreeg in eerste instantie Alessio De Maere mee in zijn spoor en even later pikte ook de Italiaan Davide di Pretto vooraan zijn wagonnetje aan. Van dat trio bleef aan de finish nog maar één naam overeind: Castille zou uiteindelijk tevreden moeten zijn met een tweede plaats. 

Van Jetze Van Campenhout was er in de openingsfase geen spoor te bekennen. De junior van Callant-Doltcini kende een slechte start en moest zich helemaal uit de achtergrond terug in de wedstrijd knokken. Hij profiteerde uiteindelijk van de vele schuivers bij de koplopers op de schuine kant.

“Door een valpartij bij de start was ik niet mee”, klonk de uitleg van Van Campenhout . “Maar ik was ook gewoon niet goed genoeg. Het tempo lag in de openingsronde te hoog voor mij. Een verklaring? Misschien wat oververmoeid door de drukke crossperiode.” 

“Ik vreesde dat ik tevreden zou moeten zijn met een tiende plaats, maar kwam in de tweede helft van de wedstrijd terug in mijn ritme. Eens terug bij de leiders kon ik het tempo makkelijk volgen en op de technische stroken de andere jongens onder druk zetten en wegrijden.”

Voor Van Campenhout was Bredene de derde overwinning van het seizoen. Eerder deze maand was hij ook al de sterkste na een lange solo in de Ethias Cross in Essen. “Na zo’n lange inhaalrace winnen is net nog iets mooier. Als je niet meer verwacht te winnen, is het altijd veel leuker.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp