Vanthourenhout is de sterkste beer na indrukwekkende solo

Michael Vanthourenhout heeft in Meulebeke een knap nummer neergezet. Met een indrukwekkende solo reed de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal naar de overwinning in de Berencross. Eli Iserbyt en Toon Aerts vervolledigden het podium. 

Na zijn twee overwinningen in de Verenigde Staten startte Eli Iserbyt als favoriet in de Berencross. De West-Vlaming probeerde voor eigen volk zijn status al snel in de verf te zetten met een versnelling op het einde van de eerste ronde. Belgisch kampioen Toon Aerts hield Iserbyt in het vizier, maar na een stevige tuimel op de balken viel de renner uit Bavikhove voorin letterlijk weg. 

Michael Vanthourenhout was de tweede pion van Pauwels Sauzen-Bingoal die een bommetje dropte. Nadat Aerts de kopgroep had uitgedund tot zes renners, plaatste Vanthourenhout een versnelling in de zandbak. Het tweede ijzer in het vuur van Jurgen Mettepenningen deed de concurrentie zwoegen en fietste al snel een voorsprong van 10 seconden bij elkaar. 

Een kloof die de andere renners nooit meer kregen dichtgereden. Aerts duwde de gaspedaal stevig in, maar kreeg met Iserbyt -intussen teruggekeerd uit de achtergrond – en Daan Soete twee waakhonden mee in zijn wiel. Soete moest plooien onder het geweld van de Belgische kampioen, Iserbyt niet. Integendeel, in de slotfase liet de West-Vlaming Aerts achter om de tweede plaats veilig te stellen. 

Vanthourenhout: ‘Heb het goed gespeeld’

“In het begin was het moeilijk om door het zand te rijden. Maar toen ik een ronde op kop reed, heb ik alles op alles gezet om een gaatje bijeen te fietsen”, glunderde Vanthourenhout. “Met succes. Daarna had ik geen andere keuze dan vol door te rijden. Ook al duurde de wedstrijd nog 40 minuten. Het kwam er op aan van geen fouten te maken, dan is het op deze omloop moeilijk om sneller te rijden. Uiteindelijk heb ik het goed met het ploegenspel in het achterhoofd goed gespeeld. In de achtervolging moest Toon alles op zich nemen, dat hou je ook geen hele cross vol.” 

Iserbyt: ‘Verdiende zege voor Michael’

In het begin van de wedstrijd haalde Iserbyt zwaar uit, maar een val strooide roet in het eten. “Of ik de sterkste man in wedstrijd was? Je mag de prestatie van Michael zeker niet onderschatten. Als je een hele cross alleen vooraan rijdt, dan ben je een verdiende winnaar. Zelf moest ik wel even bekomen van die val, maar daarna vond ik het goede gevoel terug. Op zo’n omloop is het echter moeilijk om een gat dicht te rijden. Na zo’n oponthoud mag je dan wel tevreden zijn met een tweede plaats.”

Aerts: ‘Geen uitvluchten’

Toon Aerts zocht na zijn derde plaats geen excuses in het ploegenspel van Pauwels Sauzen-Bingoal. “Ik had meer last van het parcours dan van de renners van de andere ploegen. Michael en Eli waren gewoon beter. Naar mijn gevoel heb ik gewoon een goede wedstrijd gereden. Ik rij wel graag op zo’n parcours, maar ik ben er minder goed in. Voor mij mag het wat zwaarder zijn, al wil ik daar geen uitvluchten in zoeken. Als veldrijder moet je van september tot februari alle crossen aankunnen. Ik maak me ook geen zorgen. Op dit parcours mag ik tevreden zijn met een derde plaats.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp