Worst maakt haar favorietenrol waar

Annemarie Worst heeft tijdens de eerste editie van de Ethias Cross in Beringen haar favorietenrol waargemaakt. De Europees kampioene pakte haar derde zege van het seizoen voor Geerte Hoeke en Katie Compton. 

Worst nam als favoriete van bij de start haar verantwoordelijkheid. De Nederlandse kreeg haar landgenotes Geerte Hoeke en Puck Pieterse mee in haar spoor. Even later pikte ook Katie Compton voorin haar wagonnetje aan. Voor de jonge Pieterse was het parcours op de mijnterril te zwaar, maar met een vierde plaats mag de 17-jarige Nederlandse zeker tevreden zijn.

De podiumplaatsen waren dus al vroeg verdeeld, er moest alleen nog beslist worden wie welk plekje zou bezetten. Het slopende parcours bevatte twee pittige beklimmingen per ronde, maar het was in de afdaling dat Worst haar metgezellen Hoeke en Compton onder druk probeerde te zetten. 

Hoeke en Compton beten zich echter keer op keer vast in het wiel van de Europese kampioene. Tot Worst in de voorlaatste ronde een versnelling hoger schakelde. Amerikaans kampioene Compton loste als eerste de rol, ook Hoeke zag haar concurrente steeds kleiner worden. 

Worst boekte in Beringen haar derde overwinning van het seizoen, voor Hoeke en Compton zijn de tweede en derde plaats mooie opstekers. 

Worst: ‘Hou wel van die zware rondjes’

Door haar verleden als mountainbikester kreeg Worst voor de start de beste kansen toegedicht. “Maar deze wedstrijd had op technisch vlak niet zo veel met mountainbiken te maken. Het was gewoon een hele zware wedstrijd, maar ik hou wel van die zware rondjes. Dat zijn omlopen die me wel moeten liggen. En in die beklimmingen ben ik met mijn verleden in het mountainbiken wel in het voordeel. Al was het vandaag wel belangrijk om voldoende te doseren.” 

Het was uiteindelijk in de afdalingen dat Worst de anderen onder druk probeerde te zetten. “Daar voelde ik me de sterkste en daar kon ik iedere keer wegrijden. Wat ik van de nieuwe cross vond? Een hele mooie wedstrijd, die mag volgend jaar zeker een vervolg krijgen.”

Hoeke: ‘Heb stap vooruit gezet’

Geerte Hoeke werd in Beringen de verrassende tweede. De Nederlandse kan goed klimmen, maar bleef de voorbije jaren vooral in de achtergrond. “Ik heb lang naar deze cross uitgekeken en heb vandaag kunnen tonen dat ik stappen vooruit heb gezet. Die tweede plaats is gewoon fantastisch. Natuurlijk heb ik nog veel werk, maar dankzij de techniek van het mountainbiken heb ik deze zomer veel progressie gemaakt.”

Compton: ‘Het was afzien’

Met Katie Compton stond er ook een gelukkige derde op het podium. “Voor de beklimmingen miste ik gewoon nog wat frisheid”, pufte de Amerikaanse nog wat na. “Maar het deed deugd om na een moeilijk seizoen nog eens mee voorin te kunnen strijden, zeker omdat klimmen niet mijn sterkste punt is en we op dat vlak toch een heel zware cross voor de wielen kregen. Het was afzien, maar dit resultaat is een opsteker. In augustus heb ik nog mijn arm gebroken. Na een rustige start van het seizoen voel ik me iedere week beter worden.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp