Worst spoelt in Maldegem WK-tranen door met 10e zege

Annemarie Worst heeft de ontgoocheling van Dübendorf weggespoeld met een overwinning in de Parkcross in Maldegem. De zilveren medaille van het WK zette een hele wedstrijd lang de concurrentie onder druk en werd in de laatste ronde beloond voor haar inspanningen. 

In de zevende manche van de Ethias Cross probeerde Worst al in de eerste ronde de wedstrijd in handen te nemen. De Nederlansdse sloeg in het park al snel een klein kloofje, maar op het snelle parcours in Maldegem maakte een kwintet al snel terug de aansluiting. 

Shirin van Anrooij, de wereldkampioene bij de dames junioren, maakte indruk tijdens de openingsfase, maar moest na een valpartij samen met Europees kampioene Yara Kastelijn al vroeg de wedstrijd verlaten. Worst fietste een nieuwe bonus bij elkaar, maar werd door Denise Betsema, Inge van der Heijden en Ellen Van Loy opnieuw tot de orde geroepen. 

Worst was echter tuk op een revanche na de gemiste wereldtitel en bleef de concurrentie onder druk zetten. Van Loy loste als eerste de rol, na een foutje in de zandbak moest Betsema definitief afhaken. In de slotronde rekende Worst af met Van der Heijden. 

De Parkcross in Maldegem was voor Worst de tiende overwinning van het seizoen, Van der Heijden en Betsema vervolledigden het Nederlandse podium. 

WORST: ‘BESTE MANIER OM ONTGOOCHELING TE VERTEREN’

Vier dagen na zilveren tranen op het WK kon Worst in Maldegem juichen na winst in de Parkcross. “Dit is toch een kleine revanche. Winnen is de beste manier om de ontgoocheling te verteren. Ik kan de klok toch niet meer terug draaien en zal op een nieuwe kans op de wereldtitel nog een jaartje moeten wachten. Van bij het begin probeerde ik de wedstrijd hard te maken, maar op deze snelle omloop was het moeiljk om weg te blijven. Door op de technische stroken vooraan te blijven, is het me uiteindelijk toch gelukt.”

VAN DER HEIJDEN: ‘HOOGST HAALBARE ERUIT GEHAALD’

Inge van der Heijden was een gelukige tweede. “Annemarie was vandaag gewoon de sterkste, dat heeft ze laten zien in de laatste ronde. Ik moest de hele tijd gaatjes dicht rijden. De tweede plek was voor mij vandaag het hoogst haalbare. Maar ik heb toch mooi een hele wedstrijd strijd kunnen leveren met de zilveren medaille van het WK, dat is toch ook mooi.”

BETSEMA: ‘HOOP DIT SEIZOEN NOG OP EEN ZEGE’

Ook Denise Betsema was blij dat ze mee op het podium mocht. “Ik moest achterin starten en op deze smalle omloop was het moeilijk om op te schuiven. Van die inspanningen moest ik toch even bekomen. In de voorlaatste ronde maakte ik een foutje in de zandbak en moest ik een gaatje laten, maar ik ben blij dat ik mij in zo’n sterk veld terug kan meten met de top. Hopelijk volgt er later dit seizoen nog een overwinning, deze derde plaats is alvast een mooi begin.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp