Wout van Aert wint overtuigend bij zijn rentree

Wout Van Aert startte zijn veldritseizoen dit jaar in Essen. Hij duldde in het begin de tegenstand van Thijs Aerts, Jens Adams en Lander Loockx. Van Aert duwde na enkele ronden de gashendel helemaal in en maakte het verschil met zijn tegenstanders op het zware parcours. Jens Adams finishte tweede en Thijs Aerts mocht als derde mee op het podium.

In de start kregen we heel wat omwentelingen. Victor Vandeputte tekende voor de hole shot, daarna pakte Yorben Lauryssen over. Zelfs verrassingsact Zdenek Stybar pakte reed even op kop. Helaas voor de lokale fans was dit van korte duur en moest Stybar finaal tevreden zijn met een verre ereplaats. Ook die andere lokale held, Tom Meeusen, mengde zich in de debatten en fietste even op de vijfe plaats, om finaal twaalfde te eindigen onder luid applaus van het dappere publiek, dat de regen trotseerde.

Al snel onderscheidden favorieten Wout Van Aert, Jens Adams, Thijs Aerts en Lander Loockx zich. Van Aert trapte het gaspedaal nog niet volledig in en keek de kat uit de boom in zijn eerste cross. Twee versnellingen had hij nodig om zijn concurrenten overboord te gooien en er de rest van de wedstrijd een indrukwekkende solo van te maken. Jens Adams probeerde de schade te beperken, maar kwam op anderhalve minuut binnen. Thijs Aerts mocht nog mee het podium beklimmen, alvorens hij aan zijn reis naar Val Di Sole voor de wereldbeker van morgen begint.

Winnaar Wout Van Aert tankte vertrouwen: “Ik heb me echt geamuseerd. Toen ik zei voor de wedstrijd dat ik niet wist hoe het ging gaan, meende ik het. Ik wist het echt niet. In de snelle eerste ronde liet ik even begaan en merkte al snel dat veel jongens zich vergaloppeerden. Ik wilde eerst even kijken hoe hoog het niveau lag en wie de sterksten waren, want winnen is nooit makkelijk.”

Jens Adams kon niet anders dan zich neerleggen bij de suprematie van de ex-wereldkampioen veldrijden. “Wout is gewoon een klasse sterker, de tweede plaats was het hoogst haalbare. In het begin had ik wel overschot, tot Wout versnelde. Het was echt een zware dag vandaag. Ik had het koud in de laatste ronde en het was harken naar de finish.”

Thijs Aerts was zeer tevreden dat hij mee het podium op mocht: “Het gebeurt niet elke week dat je met Wout Van Aert op het podium staat”, lachte hij.

Wout Van Aert, bijna onherkenbaar bij de finish, maar overduidelijk winnaar.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp