Yordi Corsus wint bij de junioren in Meulebeke

Belgisch kampioen Yordi Corsus zegevierde in de Meulebeekse Exact Cross voor junioren. De concurrentie kon vechten voor de overige podiumplaatsen, maar Corsus was outstanding. Guus Van den Eijnde, Senna Remijn en Viktor Vandenberghe streden een hele cross voor de andere podiumplaatsen. Finaal legde Van den Eijnde beslag op de tweede plaats en veroverde Remijn plek drie.

Yordi Corsus kon al in de eerste ronde een mooie voorsprong bijeen fietsen. Op domein Ter Borcht met de steile brug en hellingen kon hij zijn eigen ritme aanhouden de rest van de wedstrijd en kon niemand hem nog bedreigen. Nochtans stond er heel wat concurrentie aan de start met de Nederlander Guus Van den Eijnde, Viktor Vandenberghe, Ferre Urkens, Seppe Van Den Boer en Senna Remijn, winnaar in Kruibeke.

Guus Van den Eijnde, Viktor Vandenberghe en Senna Remijn vormden een trio in de achtervolging op Yordi Corsus, maar konden hem niet meer bedreigen. Het trio maakte er wel een boeiende strijd van om de ereplaatsen. In de voorlaatste ronde konden de twee Nederlanders hun metgezel Vandenberghe achterlaten en vochten het in de laatste ronde uit voor de podiumplaatsen. Van den Eijnde pakte in de laatste hectometers een kleine voorsprong en veroverde de tweede plaats, Remijn werd derde.

“Niet spannend is te veel gezegd, ik wilde meteen een voorsprong bijeen fietsen om daarna mijn eigen lijnen en eigen tempo te kunnen rijden,” aldus de winnaar, die de komende weken en maanden graag een wereldbekerzege wil binnenhalen en een trui veroveren.

© Photopress

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp