Aaron Dockx opent zijn rekening in Beringen

Junior Aaron Dockx heeft in Beringen de draad weer opgepikt. De crosser uit Rijkevorsel won twee jaar geleden alle wedstrijden en opende zijn nieuwe seizoen met een overwinning in de tweede manche van de Ethias Cross. 

Dockx moest aan de voet van de Avonturenberg op de laatste rij starten, maar kon al snel naar voren opschuiven. “Na een val vorige week tijdens het BK op de weg was het nog even afwachten hoe ik ervoor zou staan. Bovendien had Yordi Corsus al twee keer gewonnen en wist ik dat ik hem in het oog moest houden. Ik kon echter al snel een kloofje slaan en vasthouden.”

In totaal moesten de junioren zes keer de mijnterril op en af, goed voor zo’n 540 hoogtemeters in de benen. “In de tweede helft van de wedstrijd begon het zwaar te worden. Ook door de warmte, maar ik heb mijn cross goed ingedeeld.” Dockx haalde het met ruime voorsprong. In de achtergrond reden Iben Rommelaere en Yordi Corsus naar de andere podiumplaatsen. 

Twee jaar geleden won Dockx als tweedejaars nieuweling alle wedstrijden waar hij aan de start verscheen. Toch is de overwinning in Beringen een opluchting. “Afgelopen zomer kwam ik zwaar ten val tijdens een wedstrijd in Stavelot. Het verdict: drie ontstoken pezen en een paar bezoekjes aan de kinesist om terug normaal te kunnen stappen. Even heb ik gevreesd dat mijn carrière voorbij was, maar vandaag rij ik terug door zonder pijn.”

Eén op één dus voor Dockx. Is de streekgenoot van Toon Aerts begonnen aan een nieuwe winning streak? “Laat ons hopen. Liefst tot het eind van het seizoen, hé. Vorig jaar heb ik me als eerstejaars junior niet kunnen tonen. Het zal moeilijker zijn dan bij de nieuwelingen, maar we gaan ervoor.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp