Exact Cross Beringen

Zondag 8 oktober 2023

Praktische info

Seizoenstart met Exact Cross Beringen

Het nieuwe seizoen van de Exact Cross wordt op zondag 8 oktober op gang geschoten in Beringen. Alle veldritfans kunnen dan opnieuw afzakken naar het prachtige domein van de be-MINE, de historische mijnsite van Beringen. Voor deze editie van de Exact Cross Beringen tekenden onze parcoursbouwers een gloednieuwe route uit.

Op zondag 8 oktober ontdekken de coureurs dus een nieuw spectaculair parcours over de flanken van de mijnterril. Een voorproefje voor 2026 waar dit parcours het decor zal zijn voor het Belgisch kampioenschap veldrijden. De cross van de vrouwen en mannen zal live te volgen zijn via Sporza, maar het zal zeker de moeite zijn om het spektakel in Beringen vanaf de eerste rij te beleven.

En zondag 8 oktober staat niet alleen in het teken van de Exact Cross, want de volledige dag kan je in de publiekstent meefeesten op het Beringen Oktoberfest. Optredens, artiesten en dj zorgen voor de juiste sfeer om de start van het cyclocrossseizoen feestend in te zetten. Alle crossfans, inwoners en feestvarkens kunnen hun beste dansbenen bovenhalen voor een knaleditie van Beringen Oktoberfest!

Programma
12u00 - Opening inkom
14u00 - Beringen Oktoberfest
14u45 - Junioren mannen
16u15 - VROUWEN ELITE (LIVE op Sporza)
17u30 - MANNEN ELITE (LIVE op Sporza)
21u00 - Einde

Tickets

Dit event is afgelopen.

VIP

De beste manier om de Exact Cross Beringen vanop de eerste rij te beleven?

VIP Lunch

Geniet van een overheerlijke VIP Lunch voor de start van beide elite wedstrijden. Vanop ons gezellig VIP-terras beleeft u de cross live en heeft u een uitstekend zicht op het spectaculaire en gloednieuwe parcours. In de verwarmde VIP-tent kun u de wedstrijden volgen op de LED-schermen. Na de lunch geniet u verder van de open bar met hapjes en drank.

PROGRAMMA

 • 13u15    Opening VIP Lunch met bubbels en amuses
 • 13u45    Start buffet
 • 14u45    Start Mannen Junioren
 • 15u30    Einde buffet
 • 15u45    Open bar met hapjes en drank
 • 16u15    Start Vrouwen Elite
 • 17u30   Start Mannen Elite
 • 19u30   Einde VIP
 • 21u00   Einde Beringen Oktoberfest


175 EUR p.p. excl. BTW

 • Inclusief VIP parking


* programma onder voorbehoud

VIP Bar

Vanaf 15u45 verwelkomen wij u graag in de gezellige VIP Bar waar u tijdens de crossen van de elite vrouwen en mannen kan genieten van hapjes en dranken. Vanop ons VIP-terras beleeft u de cross live met het beste zicht op de vernieuwde parcourslus. In de verwarmde VIP-tent kunt u de wedstrijden ook volgen op de LED-schermen.

PRORGRAMMA

 • 14u45    Start Mannen Junioren
 • 15u45    Opening VIP Bar met hapjes en drank
 • 16u15    Start Vrouwen Elite
 • 17u30   Start Mannen Elite
 • 19u30   Einde VIP
 • 21u00   Einde Beringen Oktoberfest


100 EUR p.p. excl. BTW

 • Inclusief VIP parking


* programma onder voorbehoud

Het events is afgelopen.

Parcours

Voor deze nieuwe editie van de Exact Cross Beringen op zondag 8 oktober werd het parcours helemaal onder handen genomen. Het resultaat? Een gloednieuwe lus over het prachtige domein van be-MINE, over de flanken van de mijnterril. De renners kunnen zo tijdens deze Exact Cross al eens proeven wat er hen te wachten staat in 2026 want dan zal dit parcours in Beringen het decor zijn voor het Belgisch kampioenschap veldrijden.

Parkings

Overzicht
Parking publiek P1 S.A.C. P2 Mijnstadion, Stadionlaan 1, Beringen P3 Rode Weg P4 Moskee, Klimopstraat 1, Beringen Parking renners
Parking renners Mijnmuseum, Koomijnlaan 201, Beringen
Parking organisatie Toerisme Beringen, Koolmijnlaan 203, Beringen
Parking Jury Toerisme Beringen, Koolmijnlaan 203, Beringen
Parking VIP be-MINE Boulevard, Beringen

Startlijst

Ontdek wie er op zondag 8 oktober per categorie aan de start staat!

Inschrijvingen renners

Adres inschrijvingen:
United Experts Group
Koolmijnlaan 201
3582 Beringen

Renners en hun crew melden aan bij de inschrijvingen.

Het adres om je aan te melden als ingeschreven renner op de dag van de wedstrijd staat hierboven vermeld.

Erelijst en resultaten

Resultaten

Bekijk hier de uitslagen van de Exact Cross Beringen op zondag 8 oktober!

Erelijst

Mannen
2022-2023: Eli Iserbyt (BEL)
2021-2022: Eli Iserbyt (BEL)
2020-2021: Toon aerts (BEL)
2019-2020: Quinten Hermans (BEL)
Vrouwen
2022-2023: Fem van Empel (NED)
2021-2022: Yara Kastelijn (NED)
2020-2021: Denise Betsema (NED)
2019-2020: Annemarie Worst (NED)

Beringen Oktoberfest

Op zondag 8 oktober 2023 is het zover – de seizoenstart van de Exact Cross 2023-2024, maar dat is niet het enige waar we naar uitkijken! Deze dag staat bol van opwinding en plezier want het Beringen Oktoberfest staat ook op het programma, en dat wil je niet missen!

Het Beringen Oktoberfest is het evenement waar je moet zijn om de cyclocrossstart perfect in te zetten. De nodige artiesten en dj zullen op ons podium schitteren, zodat je de perfecte sfeer kunt ervaren. Bereid je voor op een dag vol muziek, dans en plezier voor jong en oud.

Zondag 8 oktober wordt de perfecte combinatie van cross en feest. Langs het parcours beleeft u de spanning en sensatie van de Exact Cross Beringen om je favoriete deelnemers aan te moedigen. In de feesttent geniet je de volledige namiddag en avond van live optredens. Laat je meeslepen door de muziek en begin het Exact Cross-seizoen met een knaller.

Kortom, het Beringen Oktoberfest is een dag vol plezier en opwinding die je niet wilt missen. Reserveer de datum in je agenda, nodig je vrienden en familie uit en sluit je aan bij ons voor een onvergetelijk feest. We kunnen niet wachten om samen met jou de herfst te vieren op het Beringen Oktoberfest 2023!

Blijf op de hoogte van alle updates en aankondigingen door deze website in de gaten te houden. Mis deze kans niet om de herfst in stijl te vieren op het meest bruisende evenement van het jaar. Tot ziens op 8 oktober 2023 in Beringen!