Aaron Dockx sluit 2019 af met indrukwekkend rapport: 32 op 32

Aaron Dockx heeft in de Ethias Cross in Bredene 2019 afgesloten met een perfect rapport. De Belgische kampioen bij de nieuwelingen was de voorbije 12 maanden goed voor 32 zeges in 32 wedstrijden. 

De dorpsgenoot van Toon Aerts kende aan de Belgische kust nochtans geen goede start. Dario van der Heyden probeerde in de openingsronde te profiteren, maar zag al snel de Belgische driekleur in de achtergrond opdoemen. 

Erop en erover. Eén keer de gashendel opendraaien was voor Dockx voldoende om het pleit te beslechten en solo richting 19e overwinning van het seizoen te fietsen. In het kalenderjaar 2019 tekende de nieuweling voor een perfect parcours: 32 zeges in 32 wedstrijden. 

“Het is mooi om het jaar zo af te sluiten, het voorbije jaar heb ik alleen op de weg verloren”, lachte Dockx zijn tanden bloot. “Een beter rapport dan Mathieu? Hij heeft wel verloren, maar hij is wel prof, hé. Dat is toch een groot verschil. Hopelijk kan ik in 2020 de lijn doortrekken en voor de tweede keer op rij het BK winnen.” Dockx haalde het in Beringen voor Van der Heyden en de Brit Ben Askey.

VANDENBERGHE KLOPT UYTTERHOEVEN 

Bij de eerstejaars nieuwelingen stonden met Viktor Vandenberghe en Mike Uytterhoeven twee favorieten voor het Belgisch kampioenschap aan de start. Vandenberghe kende bij de loting geluk en mocht vooraan starten, Uytterhoeven kreeg een plaatsje achteraan toegewezen. 

Uytterhoeven zou die achterstand nooit meer goed maken. Vandenberghe schoot van bij de start meteen naar de kop van de wedstrijd en gaf die positie niet meer af. Uytterhoeven knokte zich vanuit de achterstand nog terug naar de tweede plaats, Robbe Marchand werd derde. 

“Dankzij mijn goede startpositie kon ik meteen naar voren rijden om op de eerste schuine kant het verschil te maken. Ik wist dat Mike achter mij zat en kon op mijn eigen tempo de wedstrijd uitrijden.” Voor Vandenberghe is het al de achtste overwinning van het seizoen.

BACKSTEDT LOST FAVORIETENROL IN

Bij de dames nieuwelingen was er geen kruid gewassen tegen Zoe Backstedt. De Britse verscheen als topfavoriete aan de start en loste de verwachtingen helemaal in. “De start was nochtans niet goed”, aldus Backstedt. “Ik moest van achteren uit helemaal opschuiven en in de tweede ronde ging ik nog een paar keer tegen de grond. Gelukkig kon ik snel opschuiven naar de top tien en door onder andere over de balkjes te springen kon ik mijn positie voorin vasthouden. Voor mij is dit de perfecte afsluiten van een heel goed jaar.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp