Aaron Dockx wint beertje voor zijn broer

Belgisch kampioen Aaron Dockx (IKO-Crelan) heeft in Meulebeke de Berencross voor nieuwelingen op zijn naam geschreven. De renner uit Rijkevorsel blijft ongeslagen en neemt een beertje mee naar huis voor zijn broer Siem. Bij de eerstejaars was de zege voor Mike Uytterhoeven (IKO-Crelan).

De wedstrijd bij de nieuwelingen draaide uit in een spannende driestrijd. Aaron Dockx moest voorin lang het gezelschap dulden van Kenay De Moyer en Kay De Bruyckere, maar in de slotronde maakte de Belgische kampioen dan toch het verschil op de balken. Voldoende om zich te verzekeren van zijn vijfde overwinning van het seizoen. Een maand geleden schreef hij ook al de Ethias Cross in Eeklo op zijn naam.

“Dit beertje is voor mijn broer Siem”, glunderde de dorpsgenoot van Toon Aerts. “Hij had me vorig jaar al eentje gevraagd, maar die heb ik toen aan mijn lief Evi gegeven. Nu had ik een beertje aan mijn broer beloofd.”

“Een makkelijke overwinning was het niet”, gaat de Dockx verder verder. “Ik hoopte als eerste de zandbak in te draaien, maar geraakte niet voorbij Kenay. Even doortrekken na de balken was voldoende om toch wat afstand te moeten nemen. De teller staat nu op vijf, hopelijk kan ik deze ongeslagen reeks nog even doortrekken.”

Uytterhoeven wint bij eerstejaars

Ook bij de eerstejaars realiseerde Mike Uytterhoeven een bisnummer. De nieuweling van IKO-Crelan rondde een solo van drie rondes succesvol. “Ik moest op de tweede rij starten, maar op het einde van de eerste ronde kon ik toch wegrijden. Een zware inspanning opeen snel parcours.” Voor Uytterhoeven was het al de derde zege in vier wedstrijden. “Ik had niet verwacht hier te winnen, maar dit is een mooi begin. Volgende week hoop ik mezelf te tonen in Gieten.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp