Alvarado rijdt naar nummer 17 na beklijvend duel

Na een beklijvend duel met Annemarie Worst heeft Ceylin del Carmen Alvarado voor het eerst de Vestingcross in Hulst op haar palmares geschreven. Voor de wereldkampioene was het al haar 17e overwinning van het seizoen.

Door een omgewaaide boom op het parcours begon de wedstrijd bij de dames met een kwartier vertraging, maar al snel eisten Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst de hoofdrol op. Het Nederlandse duo fietste in de openingsronde van iedereen weg en duwde de wind en de concurrentes in een bijrol.

De laatste weken hadden Alvarado en Worst al enkele pittige duels uitgevochten. Het spektakel dat de twee in Hulst afleverden was er opnieuw eentje dat aanspraak kon maken op een nominatie voor de Oscars. Beide dames deelden om de haverklap prikjes uit. Zonder succes, Alvarado en Worst gaven elkaar geen duimbreed toe.

Door een tactisch steekspel zag het er even naar uit dat Denise Betsema na een lange achtervolging zich nog zou mengen in de strijd om de dagzege, maar net op dat moment werd de gashendel vooraan terug helemaal opengedraaid. Een eerste versnelling van Alvarado op één van de technische klimmetjes kon Worst nog pareren, bij een tweede aanvalspoging kende de wereldkampioene meer succes.

Voor Alvarado was het al de 25e overwinning van het seizoen, Worst moest opnieuw tevreden zijn met de tweede plaats. Betsema stond voor de vierde keer in vijf wedstrijden op het podium.

ALVARADO: ‘AANTAL ZEGES? IK BEN DE TEL KWIJT’

Of Ceylin del Carmen Alvarado zelf nog wist hoeveel zeges ze nu al had? “Neen”, reageerde de wereldkampioene met een grote lach. “Onderweg ben ik de tel kwijt geraakt, maar dat zegt misschien ook wel veel over mijn seizoen. Vandaag is het eindelijk gelukt om in Hulst te winnen. Voor het publiek was het zeker een mooie strijd tussen Annemarie en mij. Dat ik opnieuw aan het langste eind trek, is mooi voor mij Het is ook een leuke afsluiter van mijn seizoen.”

WORST: ‘STOM FOUTJE EN ZE WAS WEG’

Annemarie Worst vocht opnieuw een spannend duel uit met Alavarado, maar moest andermaal tevreden zijn met een ereplaats. “Op het einde maak ik een stom foutje en dan was ze weg. Jammer, want we zijn wel aan elkaar gewaagd en het is leuk om zo voor de overwinning te strijden. Zonde dat ik dan regelmatig tweede word, meestal omdat ik een foutje maak. Het seizoen is echter nog niet gedaan, hopelijk kan ik volgende week nog een cross winnen.”

BETSEMA: ‘TEVREDEN MET PODIUM’

Denise Betsema startte op de vierde startrij, maar schudde een straffe comeback uit haar benen om toch nog derde te worden. “Op dit parcours was het heel moeilijk opschuiven, waardoor ik van ver moest terug komen. Die derde plaats was het hoogst haalbare. In de laatste ronde kwam ik nog even dichterbij, maar ook vooraan was er strijd en lag het tempo hoog. Mijn niveau? Dat is wel vergelijkbaar met dat van vorig jaar. Ik mis nog wat wedstrijdritme, maar ik ben blij dat ik de aansluiting met de top kan maken.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp