Amateur Gerben Kuypers verrast fulltime-profs in Essen

De jonge West-Vlaming Gerben Kuypers heeft ietwat verrassend de Exact Cross in Essen gewonnen. Kuypers, eindwinnaar van de Coupe de France, reed drie kwartier solo rond. Topfavoriet Jens Adams en Europees beloftenkampioen Emiel Verstrynge werden tweede en derde.

Gerben Kuypers nam de beste start op het vettige parcours rond de gebouwen van Robotland. Clément Horny, Emiel Verstrynge en Victor Van De Putte waren in die aanvangsfase zijn naaste belagers. Yorben Lauryssen, Lennert Belmans en Jens Adams volgden in hun spoor. Maar van echte afscheiding was na de eerste ronde nog geen sprake.

Na tien minuten wedstrijd zonderde zich een kwartet af voorin, niet toevallig de betere starters. Horny, Kuypers, Verstrynge en Adams. Tot Horny en Adams elkaar ten val brachten en Kuypers en Verstrynge een kloof sloegen. Verstrynge reed echter lek, Kuypers twijfelde niet en begon aan een solo-onderneming.

Achter hem kregen Verstrynge en Adams het gezelschap van Victor Van De Putte en de uit de achtergrond teruggekeerde Jente Michels, maar Kuypers was intussen een halve minuut weggereden. In het laatste wedstrijdkwart kwam topfavoriet Jens Adams nog op toerental, maar meer dan een tiental seconden van de achterstand afknabbelen zat er niet meer in. Adams verzekerde zich wel van de tweede plek. Emiel Verstrynge, Europees beloftenkampioen, werd derde.

“Dit is toch wel iets speciaal”, aldus Kuypers achteraf. “Het was de perfecte dag. Een stoempcross, dat ligt me. Dit toont toch dat ik wel over een redelijk grote motor beschik. Was niet bedoeling zo snel weg te rijden, maar Emiel reed lek toen het nog zes ronden was. Ik heb dan mijn eigen ding gedaan en kon best foutloos blijven. Het was echt meer dan een half uur tegen mezelf rijden.”

Gerben Kuypers zegevierde verrassend in Robotland Essen.
Winnaar Gerben Kuypers geflankeerd door tweede Jens Adams en derde Emiel Verstrynge.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp