Annemarie Worst wint verrassend laatste Rectavit Ladies Trophy

Annemarie Worst heeft de vrouwenwedstrijd in Sint-Niklaas op haar naam geschreven. Iets na halfkoers ontdeed ze zich van Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand, haar voornaamste belagers. Zij mochten met de renster van Team 777 mee op het podium.

Lucinda Brand nam de eerste kilometer voor haar rekening, op de huid gezeten door Lucinda Worst. Pas op het einde van de openingsronde kwam ook de iets minder goed gestarte Ceylin Alvarado aansluiten. Een trio dat in de tweede ronde werd bijgebeend door een ander drietal, aangevoerd door Aniek van Alphen in het gezelschap van Manon Bakker en Denise Betsema. Zes leiders dus na dik vijftien minuten wedstrijd.

Rond half koers verdapperde Alvarado, maar die poging werd tenietgedaan. Annemarie Worst kende een rondje later meer succes. De 777-renster sloeg een mooie kloof, terwijl Alvarado en Brand even naar mekaar keken. Worst bouwde haar bonus uit tot een vijftiental seconden en zou niet meer bedreigd worden.

In de finale ontdeed Alvarado zich nog van Brand met de twee plaats als inzet. Brand zelf legde beslag op plek drie, voor Denise Betsema en Manon Bakker.

Worst legt uit waar ze het verschil maakte. “Ik reed in de vierde ronde plots wel heel vlot door het zand en sloeg zo een gaatje. Dan moest ik niet meer wachten natuurlijk. Ik ben vol doorgegaan en heb standgehouden. Een beetje tot mijn eigen verbazing, want ik voelde mij nochtans niet super vandaag. Het was echt werken. Maar gelukkig heb ik dit toch mooi kunnen afronden.”

Annemarie Worst wint de Waaslandcross voor vrouwen.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp