Essen: Van Den Boer en Lippens oppermachtig bij de nieuwelingen

De eerste winnaars van de dag in Essen zijn bekend. Belgisch kampioen Arthur Van Den Boer schoot als een raket uit de startblokken en duldde geen tegenstand. Brent Lippens schoof knap mee met de podiumkandidaten bij de tweedejaars en zegevierde zo knap bij de eerstejaars nieuwelingen. Eline De Winter was het beste meisje.

Op de ijskoude terreinen rond Robotland vertrokken de eerste en tweedejaars junioren samen. Arthur Van Den Boer draaide meteen warm en ging er solo vanonder. Keano Geens, Stan Deram en eerstejaars Brent Lippens bundelden de krachten maar kwamen geen meter dichter. Van Den Boer bouwde gestaag zijn voorsprong uit. De drie achtervolgers leverden strijd voor de tweede plaats. Stan Deram moest in de laatste ronde zijn metgezellen laten gaan en moest als derde tweedejaars tevreden zijn met de vierde plaats in de wedstrijd. Keano Geens werd dus tweede tweedejaars.

“Het was koud en ik wilde me meteen warm rijden,” wist Van Den Boer achteraf. “Het gaat heel goed dit seizoen, dit is al mijn 17e zege. Ik heb een doel gemaakt van het BK in januari.” Keano Geens was tevreden met de tweede plaats. “Arthur is al een paar weken onaantastbaar. Ik probeer hem altijd zo lang mogelijk te volgen, maar het was opnieuw tevergeefs.”

Eerstejaars Brent Lippens legde tweede tweedejaars Keano Geens tot op de streep het vuur aan de schenen, zelfs met een millimeterspurt. Voor Brent was het vooral een prestigespurtje, want hij had al een ruime voorsprong op de tweede eerstejaars nieuweling. “Toch niet normaal wat ik hier doe,” was hij achteraf onder de indruk van zijn eigen prestatie. Drie renners vochten het uit om resterende twee podiumplaatsen bij de nieuwelingen. Daan Urkens, Seppe Sprangers en Thomas Verdonck zaten in hetzelfde groepje en maakten er een spannende strijd van. In de laatste ronde kon Seppe Sprangers de tweede plaats opeisen. Thomas Verdonck kon Daan Urkens afhouden en mocht als derde mee op het podium.

Winnaar bij de eerstejaars Brent Lippens probeerde de tweede plaats in het algemene klassement nog af te snoepen van Keano Geens.
Het podium bij de eerstejaars nieuwelingen.
Arthur Van Den Boer soleerde naar de zege bij de tweedejaars nieuwelingen.
Het podium bij de tweedejaars nieuwelingen. (Foto’s: ©Photopress)

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp