Arthur Van den Boer klopt Starbikes-Vistabuild ploeg

AA Drink Young Lion Arthur Van den Boer kreeg net als afgelopen weken af te rekenen met een sterk blok van de Starbikes-Vistabuild ploeg. Tibo Vancompernolle en Keano Geens legden de Belgische kampioen andermaal het vuur aan de schenen. Hij kon het ploegenspel weerstaan en klopte Tibo Vancompernolle in de spurt.

Arthur Van den Boer schudde al vroeg aan de boom in de juniorencross in Sint-Niklaas. In de tweede ronde leek hij er zelfs een lange solo uit te gaan persen. Hij had al zijn medevluchters afgeschud en sloeg een mooie kloof. Tibo Vancompernolle en Keano Geens gaven zich niet gewonnen en konden een ronde later terug komen aansluiten.

Wat volgde, was een ploegenspel van Geens en Vancompernolle. Ze demarreerden elk om de beurt en probeerden het een sterke Van den Boer zo moeilijk mogelijk te maken. In de voorlaatste ronde moest Geens zijn ploegmaat Vancompernolle met Van den Boer alleen op pad laten gaan, hij moest passen en vrede nemen met de derde plaats vandaag.

Man tegen man dus. Arthur Van den Boer tegen Tibo Vancompernolle. Met z’n tweeën draaiden ze de laatste rechte lijn op. Van den Boer begon de sprint van op kop en gaf die positie niet meer af. D snelle eerstejaars gaf tweedejaars Vancompernolle het nakijken en boekte hier alweer een mooie zege. Keano Geens bleef Thorben Allaer en Fausto Delmé voor.

“Toen de Starbikes-Vistabuild ploegmaats kwamen aansluiten, werd het een zeer tactische wedstrijd. Het is mooi dat ik het ook op deze manier kan afmaken”, aldus de winnaar.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp