Belgisch kampioen Iserbyt klopt Europees kampioen Vanthourenhout

Eli Iserbyt heeft er in de Exact Cross Maldegem nog een zege bijgedaan. De Belgische kampioen rekende in de slotronde af met Europees kampioen Michael Vanthourenhout en Niels Vandeputte. `

Ondanks de nodige portie modder op het parcours maakten de mannen er in Maldegem een snelheidscross van. De openingsronde in het Sint-Annapark werd afgewerkt met een gemiddelde snelheid van 30,7 kilometer per uur. Het resultaat: in totaal moesten er maar liefst tien rondjes afgelegd worden. 

Emiel Verstrynge, afgelopen weekend nog tweede op het WK in Tabor, probeerde zich voor eigen volk in de kijker te rijden, maar moest na een snelle openingsfase finaal tevreden zijn met een zevende plaats. 

Het was een andere streekgenoot die met de bloemen ging lopen. Belgisch kampioen Eli Iserbyt bepaalde samen met ploegmaat Michael Vanthourenhout en Pim Ronhaar het tempo. De Nederlander dropte een paar bommetjes en dook als eerste de slotronde in, maar zag na een schuiver zijn kansen op winst door de vingers glippen. 

Iserbyt rekende in de slotronde af met Vanthourenhout, Niels Vandeputte vervolledigde op de derde plek het podium. Lars van der Haar, die na een lange achtervolging voorin nog kwam aanpikken, moest tevreden zijn met een vierde plaats.

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp