Belmans rekent in de sprint af met Nys

De eerste grote afspraak bij de junioren is uitgedraaid op een bijzonder spannende strijd. In de sprint haalde Lennert Belmans het voor Thibaut Nys. Emiel Verstrynge vervolledigde het podium. 

Op het snelle parcours in Eeklo was het moeilijk om het verschil te maken. Al snel vormde er zich een kopgroep van vier: Thibau Nys, Emiel Verstrynge, Jetze Van Campenhout en Lennert Belmans. Belmans was in eerste instantie niet mee na een gemiste start, maar maakte al snel de aansluiting. 

Halfweg breidde het kwartet uit tot een zestal, maar voor Ward Huybs, ploegmaat van Nys, en de Fransman Ugo Ananie zat er nooit een prominente rol in. Op drie rondes van het einde luidde Belmans het offensief in, Verstrynge ging meteen mee in zijn spoor en ook Nys pikte even later zijn wagonnetje aan. 

In de laatste ronde slaagde er niemand nog in om voor afscheiding te zorgen. Belmans dook als eerste de laatste rechte lijn in en rekende in de sprint af met Nys, die nog even uit zijn pedaal schoot. Verstrynge mocht als derde mee op het podium. 

Belmans: ‘Mooi om de eerste afspraak te winnen’

“Mijn start was niet goed”, reageerde Belmans. “In de eerste bocht liet ik me een beetje wegdrummen, maar ik heb geen moment gepanikeerd. Ik wist dat het een lange cross zou worden en dat ik op dit parcours rustig de tijd kreeg om terug naar voren te rijden.”

“Voorin was het lastig om het verschil te maken. Ik heb een paar keer doorgetrokken, maar het was moeilijk om dat tempo lang aan te houden. Uiteindelijk bleven we met de drie beste renners over. In de laatste ronde wilde ik absoluut als eerste de zandbak en de heuvelzone induiken. Als tweede de sprint aanvatten tegen Nys, dat zou mijn kansen op winst verkleinen.”

“Gelukkig kon ik als eerste de laatste rechte lijn aanvatten en Nys in de sprint afhouden. Een week geleden werd ik al vierde in Nederland, maar dit was de eerste echte afspraak. Het is altijd mooi om die meteen te winnen.”

Nys: ‘De beste heeft gewonnen’

Een zichtbaar ontgoochelde Thibau Nys schoot in volle sprint uit zijn klikpedaal, maar de nummer vier van het WK in Bogense wilde dat niet als excuus inroepen. “Misschien was er zonder die pech iets meer mogelijk geweest, maar de beste heeft vandaag gewoon gewonnen. Ik had nog niet het gevoel waarop ik had gehoopt. Zo’n eerste cross, dat is toch altijd even wennen. Door een foutje in de slotronde moest ik bovendien ook nog een gaatje dichten. En dan schoot ik in de sprint nog uit mijn klikpedaal. Ach, dat hoort bij de cross en het is mijn eigen fout. Ik moet er zelf maar voor zorgen dat ik een normale sprint kan rijden.” 

Foto’s: ©Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp