Betsema domineert van start tot finish

Denise Betsema heeft op een indrukwekkende manier de Ethias Cross in Beringen op haar naam geschreven. De Nederlandse reed van start tot finish aan de leiding, de concurrentie streed voor de tweede plaats.

Op het mountainbikeparcous in Beringen keek iedereen naar titelverdedigster Annemarie Worst en wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado. De twee Nederlandse dames waren een week geleden nog één en twee in Gieten en hebben bovendien een pak ervaring in het mountainbiken.

Het was echter Denise Betsema die van bij de start de wedstrijd naar haar hand zette. Al in de eerste ronde sloeg de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal een kloofje met de concurrentie, een kloofje dat ze achteraf alleen maar verder uitbouwde.

“Na de eerste ronde heb ik Denise niet meer gezien”, grapte Alvarado na de aankomst. De wereldkampioene vocht in de achtergrond met Worst en de Italiaanse Eva Lechner – ook een renster met ervaring in het mountainbiken – voor de tweede plaats.

Worst viel na een stuurfout in de voorlaatste bocht letterlijk weg in de strijd voor het podium. In de sprint voor de tweede plaats was Alvarado te sterk voor Lechner.

Betsema: ‘Goed voor de gemoedsrust’

“Ik had echt goede benen vandaag en dat is wat je nodig hebt op zo’n zwaar parcours”, reageerde Betsema. “Natuurlijk heb ik ook afgezien. Maar ik voelde me geweldig in mijn element. Op de beklimming kon ik tijd pakken, terwijl ik in de afdalingen wellicht wat verloor omdat ik niet te veel risico’s wilde nemen. Maar op de daaropvolgende klim kon ik dat wel weer goedmaken.”

Dat ze klimmen wel leuk vindt, lachte ze de tanden bloot. “Ik kende dit parcours ook, omdat hier eerder al mountainbikewedstrijden reed. Maar het was wel mijn eerste deelname in een veldrit hier, dus wilde ik toch afwachten wat dat gaf. Maar dat is dus goed uitgedraaid.”

“Toegegeven, ik werd de voorbije weken lichtjes onrustig omdat een overwinning uitbleef. Dan doet dit echt heel goed. Dit had ik even nodig voor de gemoedsrust. Het is wel zo dat ik een tijd last heb gehad van een tekenbeet. Stilaan komt de topvorm er nu wel aan.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp