Betsema voert in Bredene volledige Nederlandse top 10 aan

Denise Betsema heeft in Bredene haar zegeteller dit seizoen op twee gezet. De Nederlandse was in de derde manche van de Ethias Cross te sterk voor haar landgenotes Yara Kastelijn en Puck Pieterse. 

Onder een stralend najaarszonnetje nam Fem van Empel aan de kust de snelste start. De wereldkampioene bij de beloften kreeg al snel een Nederlands kwartet in haar spoor: een verrassende Puck Pieterse, Denise Betsema, Yara Kastelijn en de debuterende Annemarie Worst. 

Eerst van Empel en later Worst moesten vooraan de rol lossen. De podiumplaatsen waren verdeeld. Van het Nederlandse trio toonde Betsema zic de sterkste. In de slotronde plaatste de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal haar beslissende aanval. Kastelijn en Pieterse vervolledigden het podium. 

Opvallend: de Ethias Cross in Bredene werd volledig gedomineerd door de Nederlandse dames. In de top tien vonden we geen enkele andere nationaliteit terug.

Betsema: ‘Kon iets meer dan vorige week’

“Bij de start had ik wat moeite om aan te sluiten”, gaf Betsema toe. “Maar nadat ik mijn wagonnetje had aangepikt, kon ik even bekomen om daarna het tempo op te drijven. In de laatste ronde kon ik definitief het verschil maken. Het was vandaag een super intensieve cross. Dat ik daarin het verschil kan maken, toont aan dat de vorm goed is. Het verschil met vorige week? Hier kon ik gewoon iets meer, in Beringen had ik niet mijn dagje. Bovendien was Beringen een rondje waarin je veel minder kon herstellen.”

Kastelijn: ‘Tweede plaats was hoogst haalbare’

Kastelijn toonde zich tevreden met haar tweede plaats. “Het was een lastige en warme cross. Op die aanval van Denise had ik geen antwoord meer, het was onmogelijk om haar wiel te houden. Die tweede plaats was het hoogst haalbare. Zo sta ik voor de tweede week op rij op het podium, dat doet deugd. Dit pakken ze mij al niet meer af.”

Pieterse: ‘Op het podium dankzij de balkjes’

De derde podiumplaats was voor een verrassend sterke Puck Pieterse. De Nederlandse verbaasde ook zichzelf. “Hier ben ik super blij mee. Na mijn goede start kon ik als derde of vierde het veld induiken. In de tweede ronde heb ik zelfs even op kop gereden. Dat was heel fijn, vorig jaar was me dat niet gelukt.” Pieterse maakte indruk door als enige vrouw over de balkjes te springen. “Anders had ik vandaag nooit op het podium gestaan. In de zandstrook reden ze zo hard, maar omdat ik op de balkjes iedere keer vijf seconden won, kon ik mijn eigen tempo blijven rijden.”

Foto: Photopress.be

Deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op WhatsApp